Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@Patrick: eu am retinut nulitate absoluta doar pt compunerea instantei, iar pt constituire nulitate relativa... am dreptate?
Eu am inteles asa:
1. nulitati care nu sunt conditionate de vatamare - doar actele indeplinite de un judecator necompetent.
2. nulitatile absolute - doar cele exprese (vatamarea se presupune, dar se poate face dovada inexistentei ei)
3. nulitati relative - doar cele virtuale (vatamarea trebuie dovedita).
2011 a scris:
sangreal, ma tot uit dupa un articol in care sa se precizeze expres ce spui tu (nu ca te contrazic), in legatura cu extrasul in copie dupa rechizitoriu, si nu gasesc
ma poti ajuta?
Art. 246, 249 raportat la art. 275 si art. 278 . Nu poti eluda dreptul partii vatamate de a face plangere impotriva solutiei procurorului de scoatere, neincepere, incetare, doar pentru ca ai dat-o prin rechizitoriu. Noi am avut lucrare acum vreo luna in care a trebuit sa facem dispozitiv si se puncteaza expres solutia de comunicare catre partea vatamata si persoana fata de care s-a dispus solutia.
Boroi spune doar a).