avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu am inteles asa:
1. nulitati care nu sunt conditionate de vatamare - doar actele indeplinite de un judecator necompetent.
2. nulitatile absolute - doar cele exprese (vatamarea se presupune, dar se poate face dovada inexistentei ei)
3. nulitati relative - doar cele virtuale (vatamarea trebuie dovedita).
adrianicet a scris:

@Patrick: eu am retinut nulitate absoluta doar pt compunerea instantei, iar pt constituire nulitate relativa... am dreptate?

tot absoluta...daca lipseste procurorul si e cu participarea obligatorie, se caseaza integral spre rejudecare.

Patrick_ a scris:

Eu am inteles asa:
1. nulitati care nu sunt conditionate de vatamare - doar actele indeplinite de un judecator necompetent.
2. nulitatile absolute - doar cele exprese (vatamarea se presupune, dar se poate face dovada inexistentei ei)
3. nulitati relative - doar cele virtuale (vatamarea trebuie dovedita).

Pai tocmai ce ai dat grila ca pot fi nulitati absolute virtuale, ti-am si raspuns ca e B.
sangreal a scris:

2011 a scris:

sangreal, ma tot uit dupa un articol in care sa se precizeze expres ce spui tu (nu ca te contrazic), in legatura cu extrasul in copie dupa rechizitoriu, si nu gasesc
ma poti ajuta?

Art. 246, 249 raportat la art. 275 si art. 278 . Nu poti eluda dreptul partii vatamate de a face plangere impotriva solutiei procurorului de scoatere, neincepere, incetare, doar pentru ca ai dat-o prin rechizitoriu. Noi am avut lucrare acum vreo luna in care a trebuit sa facem dispozitiv si se puncteaza expres solutia de comunicare catre partea vatamata si persoana fata de care s-a dispus solutia.

aha, multumesc

daca ma uit la art. 262 acolo spune expres cum se pot rezolva cauzele, daca ma uit la 278 alin.3 imi spune expres ce act se poate contesta
daca ma uit la 263 ma trimite la 262 in alin.4

incurcate sunt caile procedurii penale, si nu stiu ce mi-a venit mie acum cu 1 saptamana inainte de examen sa le descalcesc

mai bine raman cu cat stiu pana acum si oi vedea eu

Patrick_ a scris:

Boroi spune doar a).

nu cumva e greseala de tipar? zic si eu pt ca m-am uitat si in Ciobanu&Boroi si in Tabarca si e nulitate neconditionata si la B
eu stiam ca si atunci cand cererea de apel/recurs a fost depusa direct la instanta de apel/recurs, dar am vazut zilele trecute ca ziceati ca e declarat neconstit. de cativa ani art ala

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)