avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Salut! Stiti cumva daca s-a mai discutat despre modificarea legii privind organizarea concursului de admitere la inm de mai multe ori pe an? Merci. spor la invatat!
Patrick: inca nu am ajuns la dpp, sorry, :) si nici nu ma grabesc s-ajung pe taramul ala, stii tu...:D

@ dyanna: nu stim, tot ce stiu e ca era in discutii...:)

Grile DPC:

1. In ceea ce priveste unirea exceptiei cu fondul:

a) se poate realiza daca instanta considera ca este necesar in vederea solutionarii cauzei;
b) se realizeaza de drept, in actiunea in revendicare, daca este vorba de exceptia lipsei calitatii procesuale pasive;
c) se realizeaza atunci cand pt solutionarea exceptiilor este nevoie sa se administreze dovezi in legatura dezlegarea in fond a pricinii.

2. Renuntarea la judecata:

a) se face de reclamant, fara nicio conditie, oricand in cursul judecatii;
b) nu exclude o noua judecata in legatura cu dreptul subiectiv valorificat prin cerere;
c) se constata prin incheiere supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare.

Spor s-aveti la invatat si :coffee:
Nici eu nu am ajuns pe taramul procedurii civile :D , dar cred ca raspunsurile ar fi:
1 - c) (as spune ca e corecta si varianta a - dar nu-s deloc sigur)
2 - b)
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Patrick_, utilizator
Buna.
Grila Penal.

Nerestituirea unui bun predat ca urmare a inducerii in eroare va constitui:
1. inselaciune
2.abuz de incredere
3.nu este o fapta prevazuta de l.penala.

In cazul inselaciunii:
1.persoana in patrimoniul careia se produce prejudiciul tb.sa fie aceeasi cu pers.indusa in eroare
2.inducerea in eroare se poate realiza si la data rezilierii mutuale a unui contract
3.urmarea imediata poate consta si in producerea unui prejudiciu moral

In cazul in care faptuitorul, functionar public, traficheaza bunurile pe care le gestioneaza, se va retine:
1.delapidare, numai daca se produce o paguba pers.vatamate,iar faptuitorul obtine un profit
2.deplapidare, numai daca se produce o paguba pers.vatamate chiar daca fapt.obtine un profit
3.abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca nu se produce o paguba pers.vatamate
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
ContSters170895, utilizator
1- a)
2- b)
3- b)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)