avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

catapop a scris:

cred ca b e corect

Prin excludere si eu am zis ca e b). Si e corect.

Dar nu-mi imaginez un caz concret in care persoana juridica savarseste infractiunea cu intentie iar persoana fizica a comis activitatea infractionala din culpa.
Poti sa dai un exemplu?

La neglijenta in serviciu, forma de vinovatie pt pers fizica e culpa, iar pt persoana juridica (care poate fi instigator sau complice) intentia directa....cred.:-s
catapop a scris:

catapop a scris:

sim05 a scris:

catapop a scris:

cand am zis *oricine* ma refeream la cei cu pretentii la luarea examenului;)
dar presimt ca tu vei face 69

una e sa ai pretentii si alta e sa iei.
vezi sa nu primesti o lovitura sub centura, ca doare rau...

din fericire pentru mine si din pacate pentru tine eu nu mai am cum sa primesc asa zisa lovitura

Dupa modul erudit si sofisticat in care te exprimi, dupa logica de otel pe care e evident ca o ai la purtator, avand in vedere ca banuiesc ca ti-ai valorificat ultimele resurse de inspiratie si transpiratie ca sa concepi aceste fraze complexe, pline de substanta si de o acuratete logica fara cusur, sigur esti auditor de justitie.
E gresit rationamentul meu? Imi fac mea culpa, in aceasta eventualitate.
Intentia premediata
a) implica intotdeauna existenta unui scop al infractiunii
b) nu presupune existenta unui mobil al infractiunii
c) este intotdeauna o intentie calificata
catapop a scris:

catapop a scris:

sim05 a scris:

[b

din fericire pentru mine si din pacate pentru tine eu nu mai am cum sa primesc asa zisa lovitura

nu stiu de ce din pacte pentru mine, pt ca nu iti doream asta.
daca as face 69 as fi cea mai fericita. oare stii de ce?
rino83 a scris:

catapop a scris:

catapop a scris:

sim05 a scris:
:P spre deosebire de tine eu mai am 3 luni si termin anul 1. eu am invatat 2 ani de zileca sa ajung aici. poate vei ajunge si tu .............peste 10 ani. daca ai noroc

catapop a scris:

cand am zis *oricine* ma refeream la cei cu pretentii la luarea examenului;)

una e sa ai pretentii si alta e sa iei.
vezi sa nu primesti o lovitura sub centura, ca doare rau...

Dupa modul erudit si sofisticat in care te exprimi, dupa logica de otel pe care e evident ca o ai la purtator, avand in vedere ca banuiesc ca ti-ai valorificat ultimele resurse de inspiratie si transpiratie ca sa concepi aceste fraze complexe, pline de substanta si de o acuratete logica fara cusur, sigur esti auditor de justitie.
E gresit rationamentul meu? Imi fac mea culpa, in aceasta eventualitate.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)