avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la divort cum se impart bunurile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la divort cum se impart bunurile

Dupa un an si jumatate de casnicie sintem in divort. Trebuie sa impart apartamentul meu cumparat inainte de casatorie cu sotul meu?
Cel mai recent răspuns: imo , utilizator 18:16, 30 Ianuarie 2011
Nu. Este bun propriu, daca apartamentul a fost cumparat de Dvs. inainte de casatorie.
Daca este achizitionat inainte de casatorie este un bun propriu al dvs. NU se imparte.. trebuie sa dovediti cu acte . Se impart doar bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei
La divort nu se impart lucrurile.
La partaj se impart lucrurile.
Daca imobilul este cumparat inainte de casatorie este bunul dvs. propriu si nu este supus partajului de bunuri comune.
Daca insa in timpul casatoriei ambii soti prin munca si contributie comuna au adus imobilului imbunatatiri care au sporit valoarea acestuia, sotul dvs, poate solicita contravaloarea cotei sale de contributie adusa sporului de valoare.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri! M-ati linistit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Partaj Catalinaand_30 Catalinaand_30 Buna seara. In cazul divortului dupa 10 ani de casnicie, daca una din parti la oficializarea relatiei detinea un imobil, cealalta parte are dreptul la o parte ... (vezi toată discuția)