avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri valabilitate autorizatie traducator
Discuție deschisă în Traduceri

valabilitate autorizatie traducator

ce valabilitate are autorizatia de traducator emisa de Min Just.? Am autorizatie din 2000 dar nu figurez pe lista traducatorilor autorizati postata pe site-ul ministerului.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 15:25, 24 Martie 2009
In aceasta situatie, traducerea efectuata de dumneavoastra nu poate fi autentificata de un notar si nici nu puteti traduce sau interpreta in instanta, atunci cand este cazul. Chiar daca efectuati o traducere autorizata, aceasta nu este autorizata de Min. Jusitiei.
Aveti nevoie sa fiti pe lista traducatorilor autorizati de Min. Justitiei.
deci este posibil sa am autorizatie de traducator emisa de Min Just, cu numar de autorizatie si sa nu figurez pe lista lor? ce trebuie sa fac sa intru pe aceasta lista? pot face traduceri autorizate (altele decar cele care implica autenificare notariala sau interpretariat in instanta) chiar daca nu sunt autorizate de Minister?
Chiar daca nu sunteti autorizat de MInisterul Justitiei, puteti face alte tipuri de traduceri autorizate si acestea.

Adresati-va cu o cerere MInisterului Justitiei pentru obtinerea acesteia si consultati-va cu colegii dumneavoastra autorizati de MIn Justitiei. Banuiesc ca aveti o forma proprie de organizare care sa va reprezinte si sa va apere drepturile. (Asociatia traducatorilor, sau ceva de genul asta...)
Doana avocat nu cunoaste profesia de traducator autorizat si induce usor in eroare. Raspunsuri corecte:

1) Sesizati individual ministerul telefonic pentru faptul ca nu existati intr-o baza de date, fara nici o relevanta juridica, dar care este prost intocmita si actualizata.

2) Nu exista organizarea profesiei liberale de traducator autorizat in ROmania si nu e bine sa dezinformam cu buna stiinta, atunci cand nu stim cu exactitate, esti chiar trist ca nu exista aceasta asociatie/uniune cu capitol distinct de organizare in lege.
Buna ziua,
Sesizarea telefonica la Ministerul Justitiei nu va avea nici un ecou.:whistle: . Prezentarea unei sesizari se face personal pentru a prezenta copie dupa buletin si autorizatie.
Geol, ar fi trebuit, la primirea autorizatiei prin posta, sa mearga la Tribunalul de domiciliu pentru a solicita o adeverinta doveditoare autorizarii (in termen de 60 de zile). In urma acestei adeverinte, traducatorul este inregistrat in baza de date a ministerului si implicit, va fi solicitat pentru efectuarea traducerilor in cadrul instantelor de judecata.
Colaborarea este bazata pe un contract cadru cu Tribunalul si este imperios necesar sa devina PFA pentru a putea factura serviciile in cazul in care ii sunt solicitate serviciile.
Automat, notarii ce vor detine specimenul de semnatura si copia de pe autorizatie a traducatorului, vor legaliza orice traducere prezentata de acesta.
Eu am urmat aceasta procedura si ma aflu in legalitate:thumbup:
Mult succes!:innocent:

Alte discuții în legătură

Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat de traducator Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Sunt traducator autorizat de MCC pentru domeniul tehnic. Intrebarea mea este daca MJ autorizeaza si traducatori in domeniul tehnic sau ii autorizeaza numai ... (vezi toată discuția)
Traducator neautorizat IoanaAC IoanaAC Buna ziua. Sunt absolventa de facultate tehnica si doresc sa efectuez traduceri pe profil tehnic. 1. Pot efectua astfel de traduceri fara a avea autorizatia ... (vezi toată discuția)