Buna ziua,
Mama mea e desemnata legatar universal prin testament de catre sotul ei.
In urma decesului sau, sotia merge la notar pentru deschiderea succesiunii. Prezinta testamentul si notarul ii spune ca mama sotului trebuie sa fie prezenta si intrebata daca vrea parte din succesiune.
Intrebarea mea este : de ce mama defuctului trebuie sa fie prezenta? Daca doreste parte din succesiune ce se intampla? Care este in cazul de fata rolul testamentului?
concluzia nu o trageti aici pe forum !! si chiar nu ati inteles nimic din ce v-am explicat ??
cum sa nu aiba valoare testamentul ?? daca nu s-a incalcat rezerva succesorala a mamei defuntului, testamentul ramane perfect valabil. in vaz contrar , sunt alte discutii..
Sincer ... cred ca nu am inteles.
Nu pot sa-mi dau seama care ar fi fost situatia daca mama nu avea testament pentru ca singurii mostenitori sunt sotia si mama defunctului.
Multumesc mult, e totusi putin mai clar decat inainte.
mama defunctului este mostenitor rezervatar.
in termen de 3 ani de la data decesului defunctului poate solicita reductiunea testamentului la cotitatea disponibila.
daca trec cei 3 ani, dr de a cere reductiunea se prescrie.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)