avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală John Grisham: avocati si bestselleruri
Discuție deschisă în Cultură generală

John Grisham: avocati si bestselleruri

I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua.

Considerat de multi ca fiind inventatorului thriller-ului cu avocati. In majoritatea lor, romanele sale se construiesc in jurul unor povesti care au de-a face cu aparatori sau acuzatori, cu procese si afaceri in justitie, cu marii si mici avocati americani.

Iata o lista a romanelor sale publicate de Rao in Romania:
[ link extern ]

Iata ce spune Wikipedia despre Grisham:

În 1983, a fost ales ca democrat în Mississippi House of Representatives (Camera Reprezentanţilor), din care a făcut parte până în anul 1990. De-a lungul perioadei sale ca legislator, a continuat să practice avocatura în privat în Southaven. A donat peste 100.000 dolari candidatilor la Partidul Democrat. În 1984, la tribunalul districtului De Soto din Hernando, Grisham a auzit mărturia victimei unei răpiri, în vârstă de 12 ani. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman, care analiza ce s-ar fi întâmplat dacă tatăl fetei i-ar fi ucis pe atacatorii săi. A avut nevoie de 3 ani pentru a scrie ...ªi vreme e ca să ucizi (A Time to Kill), reuşind să o termine în 1987. Iniţial respins de către mulţi editori, manuscrisul a fost în sfârşit cumpărat de Wynwood Press, care l-a publicat în iunie 1988 într-un modest tiraj de 5.000 de copii.


În ziua următoare celei în care a încheiat cartea ...ªi vreme e ca să ucizi, a început munca la un alt roman, povestea unui avocat tânăr ademenit de o firmă de avocatură aparent perfectă, dar care nu era ceea ce părea a fi. Această a doua carte, Firma (The Firm), a ajuns pe locul 7 în topul celor mai bine vândute cărţi ale anului 1991. Grisham a continuat să scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind bestseller-uri. Începând cu Campionul din Arkansas (A Painted House), apărută în 2001, autorul şi-a extins interesul de la drept spre sudul rural, mai general, în tot acest timp continuând să scrie thrillerele sale legale.

Publishers Weekly l-a declarat pe Grisham „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor ‘90”, având în total 60.742.289 de copii vândute. Este de asemenea unul din cei doi autori care au vândut 2 milioane de copii la prima ediţie a unei cărţi (Tom Clancy este celălalt).


Intreg articolul din Wikipedia, aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters67724 , utilizator 14:02, 13 Aprilie 2009
Evident, realitatea noastră nu se compară cu lumea de dincolo de ocean, cu atât mai puţin regimurile politice sub care scriu/au scris. ªi în cărţile dânsei sunt multe răsturnări de situaţie, şi oricât de întortocheate ar fi întâmplările, sunt ireproşabile, nu există nici o greşeală în logică. ªi pentru că tot vorbim de ea, şi personajul ei Melania, o bătrânică care încurcă şi descurcă toate cazurile, nu pot să nu o amintesc pe Ms. Marple şi simţul ei de detectiv, pe care o difuzează în ultima vreme la tv :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Top carti sf? aveti asa ceva? Admin Admin Eu am citit de curand Next, de Michael Crichton: http://www.polirom.ro/catalog/carte/next-2809/ Iata cateva detalii: [quote] Michael Crichton este ... (vezi toată discuția)
Filme bune sau carti ce au atins sufletul... ContSters170895 ContSters170895 Deschid acest topic pentru a impartasi si altora filme sau carti ce ne-au marcat...placut...pe care am dori sa le discutam... Pentru inceput ,,12 oameni ... (vezi toată discuția)