avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi angajari

In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont propiu persoana pe care vrea sa o angajeze dar de la AJOFM mi se cere instiintare emisa de angajator privind angajarea in munca la care se anexeaza copie dupa buletinul angajatului+copie dupa ultima diploma de studiu+adeverinta de la medicul de familie iar din cate au argumentat ei au spus ca ar fi conform legii 76/2002 dar eu nu gasesc nici un articol care sa redea acest lucru. Poate ma poate ajuta cineva care a ami intalnit situatia.:(

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 5 Mai 2012
Scuze te-am bulversat cu totul! Eu sunt deacord cu ceea ce imi cer cei de la somaj si cu procedura in sine ..mi se pare ok daca asa mi se cere mie nu imi e greu sa respec! Doar ca am o problema la firma cu cei din conducere...li se pare nelegal si fara rost ce imi cer cei de acolo. Unul dintre asociati e de parere ca NU trebuie sa am repartitie pt o persoana pe care o angajez daca aceasta persoana nu era inregistrata la AJOFM ca si somer (sau nu se afla in baza lor de date cum ca si-ar cauta loc de munca). Eu vreu sa-i arata articolul din lege care sa demonstreze ca e obligatoriu sa am repartitie indiferent daca persoana era in baza AJOFM sau nu ...pt ca cei de la somaj mi-au zis ca e obligatorie aceasta repartitie pt orice noua angajare pe care o fac indiferent de situatie. Pe scurt...seful considera ca nu trebuie sa am repartitie (mai ales ca persoana nu are viza si nu vrea sa ne complicam sa cerem din alt judet) iar pe mine ma intereseaza sa fac lucrurile corect!
Daca ati gasit singuri salariatul de ce va mai trebuie repartitia de la somaj?
Nu se mai depun documente la ITM ca sa fie o problema ca dosartul nu are atasata repartitia somajului.
Este inutila repartitia cat timp persoana nu face parte din categoria celor pentru care angajatorul poate cere de la somaj facilitati de ex. absolent sau persoana peste 45 ani.
Scurt si cuprinzator persoana nu poate fi obligata sa obtina viza de flotant si nici mutatie ca sa nu mai vorbim ca dureaza saptamanai timp in care persoana trebuie sa aiba CIM incheiat anterior datei la care incepe activitatea.
Si ......... pentru a lua repartitie de la domiciliu dureaza 2 sau 3 zile pentru repartitie dupa obtinere flotant dureaza 2 sau 3 saptamani si mult mai multi bani cheltuiti.........
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
adelaida_07, utilizator
Pai daca nu obtin acea repartitie, cei de la somaj nu ma scot din baza lor date...si apar in continuare ca am un loc de munca vacant! Conform legii 76/2002 in momentul in care fac o angajare trebuie sa depun o "situatie privind locurile vacante"
Art. 10
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite în continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, în caror raza îsi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, în termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
In momentul in care angajez pe cineva duc o declaratie privind incadrea in munca a acelei persoane iar in schimbul ei somajul elibereaza o repartitie chiar daca persoana nu era in baza lor de date. Ulterior postul vacant va fi scos din baza lor de date cu locuri de munca disponibile...cam asta e
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
OanaLH, utilizator
Asa cum observati locurile vacante se anunta la somaj doar daca sunt vacante mai mult de 5 zile, altfel......... nu este necesara anuntarea lor.
Daca ati anuntat locul vacant nu este nici o problema pur si simplu anuntati, printr-o notificare, ca acesta nu mai este vacant fiind deja ocupat.
Rolul agentiei este de a va media forta de munca daca nu au facut acest lucru foarte bine, ati gasit singuri salariatul dorit. Ca angajator aveti obligatia doar de a anunta locul vacant nu de a tine locul vacat pana va gaseste agentia un om potrivit.
Oricum agentia va anunta locul ca fiind vacant dor in perioada in care dvs. ati scris pe oferta, o saptamana , doua ....... si atat.
Si care este problema daca apare vacant?
Va complicati mai mult decat cei de la somaj care ar trebui sa va trimita la sediu someri........lor nu le pasa, de ce va faceti probleme?
Este o prostie .. repartitia se ia numai pentru persoanele inregistrate la AJOFM .. in Buc sunt angajate sute de persoane care nu sunt inregistrate la AMOFM si cei de la somaj nu mai zic nimic ca nu sunt declarate locurile de munca vacante pe care sunt angajate aceste persoane.

Angajarea unui persoane nu este conditionata de existenta vizei de flotant sau de domiciliu in judetul in care isi are sediul social angajatorul. Cereti-le celor de la AJOFM actul normativ in care este prevazut asa ceva.

Alte discuții în legătură

Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)