avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi angajari

In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont propiu persoana pe care vrea sa o angajeze dar de la AJOFM mi se cere instiintare emisa de angajator privind angajarea in munca la care se anexeaza copie dupa buletinul angajatului+copie dupa ultima diploma de studiu+adeverinta de la medicul de familie iar din cate au argumentat ei au spus ca ar fi conform legii 76/2002 dar eu nu gasesc nici un articol care sa redea acest lucru. Poate ma poate ajuta cineva care a ami intalnit situatia.:(

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 5 Mai 2012
O intrebare mai delicata am si eu, Am o firma deschisa acum o jumatete de an, angajati am 3, eu, tata si o prietena de familie, niciunul nu am fost inregistrati la ajofm pentru somaj in momentul angajarii, nici eu nu am stiut ca trebuie sa fac acele proceduri de instiintare, respectiv sa fac situatia cu locurile de munca disponibile si repartitia si ce mai e de facut...abea acum am aflat ca trebuie facut si acest lucru.. stiti cumva cum as putea indrepta problema? In caz de control risc amenda ? Cine controleaza acest lucru?
Nu mai riscati nimic acum ... nu veti primi nicio amenda
Multumesc! Ma batea gandul sa fac din nou contractele de angajare
tudorvaleriu a scris:

1. Din Legea 76/2002:
Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.

Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
2. Deci se sanctioneaza numai necomunicarea locurilor de munca vacante.
3. Nicaieri, in lege, nu se spune de obligativitatea angajatorului de a avea repatitie de la AJOFM pentru salariatii angajati.


Inteleg ca daca trimit un simplu mail, agentiei pentru somaj, cu situatia privind locurile de munca vacante, e ok. Inseamna ca am o dovada ca le-am comunicat situatia si nu ma incadrez la art 114 (1) lit. a) pentru a putea fi sanctionat cu amenda.
Trimit mail-ul agentiei pentru somaj din judetul unde isi are domiciliul viitorul angajat.
Deci nu mai e nevoie de restul actelor pentru repartitie si toata alergatura.

Ii multumesc dlui Tudor Valeriu pentru precizari dar si celorlalti.
1. Indiferent daca angajarea o faceti prin Agentia de Somaj sau nu trebuie sa trimiteti la Agentie Situatia locurilor de munca vacante.

2. - Lista locurilor de munca vacante o trimiteti la Agentia de Somaj de care apartineti dvs., ca angajator.
- Numai in cazul in care angajati pe cineva din alt judet si aceasta persoana este inregistrata la Agentia de Somaj atunci trimiteti la acea Agentie o copie a Listei cu locurile de munca vacante inregistrata la Agentia de Somaj de care apartineti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)