In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont propiu persoana pe care vrea sa o angajeze dar de la AJOFM mi se cere instiintare emisa de angajator privind angajarea in munca la care se anexeaza copie dupa buletinul angajatului+copie dupa ultima diploma de studiu+adeverinta de la medicul de familie iar din cate au argumentat ei au spus ca ar fi conform legii 76/2002 dar eu nu gasesc nici un articol care sa redea acest lucru. Poate ma poate ajuta cineva care a ami intalnit situatia.:(
1. Din Legea 76/2002: Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
... Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
2. Deci se sanctioneaza numai necomunicarea locurilor de munca vacante.
3. Nicaieri, in lege, nu se spune de obligativitatea angajatorului de a avea repatitie de la AJOFM pentru salariatii angajati.
4. Adevarul este cu totul altul: pentru ca AJOFM sa aiba activitate fac intati dosar de somaj persoanei care solicita postul vacant (pentru asta cer actele acelea multe) si apoi trebuie sa-i dea repartitie (si astfel apare ca ei s-au preocupat sa-i gaseasca un loc de munca si l-au repartizat la acel loc de munca vacant). ;)
Prevederile din Lege le cunosc , Valeriu ... dar eu m-am referit la existenta vizei de flotant (mentionata in al doilea mesaj al initiatorului acestui topic).
P.s
Oare cati angajatori au fost sanctionati pentru nerespectarea acestei prevederi ?
As fi curioasa cum dovedeste Agentia ca postul este vacant de mai mult de 5 zile si nu a fost necomunicat...........
Treaba cu repartitia a fost mai mult o conventie intre ITM si ANOFM ca toti sa isi faca indicatorii.
Repartitie somaj
Vioreld
buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)