#-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma "luminati " si pe mine de fapt ce anume se plateste, ce contributii platim la itm?.#-o
Acum in aceste zile dupa atatea modificari care mai de care mai ??? la acest ITM nu se poate plati ONLINE?.
Ce anume trebuie facut ptr. a face acest controversat CIM?.
PE mine ca admin. nu ma avantajeaza? sa nu mai stau cu frica ca vine ITM-ul si ma amendeaza?.
Daca se poate plati ONLINE si nu ar mai acele cozi interminabile eu personal ca sa nu mai stau cu aceasta sabie a lui Damocles , as dori sa fac acel CIM daca s-ar plati online si daca m-ar indruma cineva ce anume trebuie sa fac.!. MULTUMESC.
O SEARA CAT MAI BUNA TUTUROR!!!=D>
Multumesc ptr. raspunsuri,nu ma supar de ele, nu este vorba daca am citi sau nu legea 230 si normele de aplicare(daca nu le-as fi stiut nu as fi fost atestat ca admin de mai multi ani), problema o pun doar din punctul meu de vedere. am citit poate si pe aici si am auzit si pe la alti colegi admini. ca acest lucru s-a propus in ad. gen. si unii locatari (mai mult de 1/2 +1) nu au fost de acord sa plateasca acele dari ,deci daca locatarii nu sunt de acord, adminul nu poate fi amendat deoarece presupun ca nu poate obliga pe domnii locatari sa plateasca niste dar care adunate toate sunt mari si deci nu este vina admin.-ului ca nu incheie CIM. desigur ca de toate aceste forme de angajare raspunde comitetul in frunte cu presedintele. acuma despre decl.112 am complectat-o zilele trecute cu ajutorul Dnei. Elga50(indrumarile scrise pe site) si la conv.civ.nu a aparut (?) parca decat CAS-ul care poate-l plateam si pana acum, deci nimic nou...se pare..???.
deocamdata se mai lucreaza se pare la acest(smurd-112)#-o.
Pana acum nu o fost terminat nici programul ptr. decl 205......MULTUMESC TUTUROR=D>...O SEARA BUNA!!!
Domnule Dan, nu este in grija proprietarilor cum si sub ce forma se angajeaza administratorul. E ca si cum ati supune la vot in adunarea generala daca asociatia sa mai plateasca impozitul pe salarii sau nu. E absurd. Asemenea lucruri nu se supun la vot. Sunt lucruri reglementate prin lege.
Se pare ca discutia s-a cam abatut de la intrebarea initiala, nu sunt la varsta cand spun povesti(nepotilor) ci v-am spus lucruri reale auzite de la alti admini. ai caror domni blocatari nu au fost de acord sa plateasca acele contributii, au avut personalul angajat cu CIM si apoi la o adunare generala au hotarat ca renunta (ei blocatarii) la CIM si angajeaza personalul cu Conv. CIV.
Daca credeti ca ..fabulez..asta e#-o
Pe mine ma interesa ca la o adica daca domnii blocatarii (membrii comitetului)nu sunt de acord cu angajarea personalului cu CIM, eu ca angajat sa fiu la adapost si sa nu platesc vreo amenda. .....dar se pare ca nu prea reusesc sa ma fac inteles.
Oricum eu va doresc mai departe tuturor adminilor si nu numai TOATE cele bune!!!=D>
Din pacate situatia descrisa e reala.Sunt foarte multi presedinti si atotstiitori prin blocuri care spun ca pe vremea lor nu se facea asa si nu respecta legea, ca merge si asa, ca asa e si in lata parte si nu fac CIM la administrator.Sunt si cenzori in functie care n-au nici in clin nici in maneca cu legislatia... doar cand dau de ala cu coarne(a se citi control|) si iau amenda, cauta vinovati. In multe asociaitii cei din comitet plus cenzor nu prea au habar de legea 230 si HG 1588, dar ei stiu.....
Daca vine un control de la ITM si da o amenda pentru ca administratorul este angajat cu conventie si nu cu CIM, amenda o primeste asociatia in calitate de angajator si nu dumneavoastra ca si angajat.
Daca s-a discutat acest subiect in adunarea generala si este trecut refuzul intr-un proces verbal al acestui for, atunci fara nicio discutie o eventuala amenda primita va fi repartizata tuturor pe cota parte indiviza (asta ca sa scape cei din comitet si presedintele in cazul in care se tem de reactia vecinilor in situatia in care decid respectarea prevederilor legale si incheierea CIM).
Daca nu este prevazut nicaieri in vreun proces verbal acest refuz de incheiere al CIM si va veni un control de la ITM si se va aplica o amenda, vor avea loc o gramada de discutii in contradictoriu, despre vinovati (locatarii vor spune ca trebuie sa plateasca presedintele si comitetul, ca era atributia lor sa respecte legea, iar acestia vor spune ca trebuie sa plateasca toti pentru ca s-a facut economie prin neplata contributiilor si impozitelor).
Ca o concluzie, dumneavoastra ca administrator angajat, nu aveti nimic de plata dintr-o eventuala amenda primita de catre asociatie pentru ca nu v-a facut forme legale de angajare.
Demitere administrator
ndan57
persoana angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o asociatie de proprietari.in functia de administrator imobil..
Dupa o perioada are loc o ... (vezi toată discuția)
Control i.t.m.
ndan57
Buna seara, un prieten este administrator la o Asociatie de Locatari.
Zilele trecute s-a trezit cu doua persoane care sau legitimat ca fiind inspectori ... (vezi toată discuția)