avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata contributii la ITM.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata contributii la ITM.

#-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma "luminati " si pe mine de fapt ce anume se plateste, ce contributii platim la itm?.#-o
Acum in aceste zile dupa atatea modificari care mai de care mai ??? la acest ITM nu se poate plati ONLINE?.
Ce anume trebuie facut ptr. a face acest controversat CIM?.
PE mine ca admin. nu ma avantajeaza? sa nu mai stau cu frica ca vine ITM-ul si ma amendeaza?.
Daca se poate plati ONLINE si nu ar mai acele cozi interminabile eu personal ca sa nu mai stau cu aceasta sabie a lui Damocles , as dori sa fac acel CIM daca s-ar plati online si daca m-ar indruma cineva ce anume trebuie sa fac.!. MULTUMESC.
O SEARA CAT MAI BUNA TUTUROR!!!=D>
@ndan57,
Inteleg ca pana acum ati fost angajat cu conv. civila. Ei, este clar ca de-acum acest lucru nu se mai poate si aici pe forum s-a discutat foarte mult pe aceasta tema.
@drg75,
Pentru ca angajatul sa fie acoperit in cazul unui control din partea organului, acesta, in opinia mea, trebuie sa faca dovada bunei sale intentii in legatura cu angajarea cu CIM, altfel s-ar putea sa se interpreteze faptul ca ati dat la pace cu angajatorul.... Asa cum spunea mai sus @adriantot, administratorul oricarea ar fi el - sa nu ma limitez la @ndan57, intocmeste o notificare in nume propriu prin care informeaza Com. executiv al as. prop. de noile prevederi legislative si ca in legatura cu aceasta are la dispozitie doua solutii:
- angajarea cu CIM a unei persoane fizice care indeplineste conditiile de angajare pentru functia de administrator in cadrul unei as. prop.;
- apelarea la o PFA sau societate specializata privind administrarea unei as. prop.; in acest caz as. prop. incheie si negociaza un Contract de prestari de servicii cu PFA sau societatea respectiva, asociatiei revenindu-i obligatia de a achita pretul contractului, fara sa mai achite nici-o alta obligatie, iar in cazul unui control de oriunde, prezinta acel contract.

Suntem oameni seriosi, vreau sa cred, pe acest forum!

Daca angajatorul, asociatia deh, vrea sa ma tina si sa-mi dea banii in mana fara niciun contract, nu este treaba mea sa-l informez ce contract trebuie sa faca. Poate sa ma tina de proba - pana i se uraste si mi se uraste si mie - poate sa-mi faca CC, poate sa-mi faca CIM.
Eu decid daca imi convine forma de angajare si voi munci sau nu pentru acea entitate, dar nu ma priveste pe mine ca angajat ce taxe plateste angajatorul la stat pentru mine si ce raspunde el ITM-ului cand vine in voiaj la asociatie.

Ca vor locatarii, ca nu vor, ca vrea presedintele, ca nu vrea....ITM-ul nu vine in vizita la mine acasa si nici nu ma intreaba pe mine ca angajat de ce lucrez acolo? ITM-ul are treaba cu angajatorul....... adica cu asociatia, adica cu presedintele, iar acesta din urma se descurca cu proprietarii, ca d-aia ii reprezinta.
Doamna @elga50, poate nu ati avut de-aface cu cele discutate. Baietii au cam terminat "halvita" cu marea industrie, uite acum au terminat si cu cartile de munca si ce sa faca si ei, ca tre' sa traiasca, asa ca so pe asociatii, chioscari si alte de-astea cu 10-15 angajati... Noi am patit-o si nu am scapat de amenda nici la judecatorie si nici la recurs, ba am fost sfatuit sa o lasam 'mai tango" si sa fim multumiti ca amenda este de numai 1500 lei si nu de... cat ar fi putut sa ne dea.
Nu stiu, vom trai si vom vedea daca cele semnalate de mine au acoperire sau am exagerat. Nu se stie niciodata ce intrebari pune si cui, ITM-ul.
Prin 2006 la o reuniune pe teme fiscale, am asistat la o discutie legata de asociaitiile de proprietari. Cineva de la fisc spunea atunci: "Pentru noi asociaitii de prorietari , in viitor, vor fi foarte buni platitori de amenzi si contributii. In proportie de 95% nu au nimic in regula si nu respecta lege." Domnul era optimist.Din 10 asociaitii daca gaseti una ca la carte e prea bine.
Citind cele scrise pe forum si ce am intalnit, daca se pun pe controale chiar or sa dea amenzi la greu.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
kryket, utilizator
@kryket, ma rog era vorba de ITM, dar ce mi-i dracu', ce mi-i tatsu' ?
Asa este si cu fiscul. Se leaga de niste amarati pentru a-si justifica existenta. Eu nu am zis ca nu trebuie sa fie Lege si Ordine, dar sa fie pentru toata lumea.
Nu vreau sa mai dau exemple, dar daca va fi nevoie, o voi face. Sunt zeci, sute de mari colosi (cititi intreprinderi ale statului) sau chiar firme private cu miliarde de lei datorii la fisc. Ce fac "organele"? Pai ce sa faca, umbla prin oras, baga groaza in tonetari (nici astia nu-s cheie de biserica, stiu bine), urmeaza asociatiile si alti fazani care incearca din rasputeri sa faca ceva, dar dupa ce isi cheltuiesc si bruma debani investita, trag pe dreapta. Mai vine don' guvern si mai da cate o ordonanta, chipurile sa ajute tinerii care doreesc sa-si dezvolte o mica afacere. Am mai auzit noi si altele si mai si.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere administrator ndan57 ndan57 persoana angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o asociatie de proprietari.in functia de administrator imobil.. Dupa o perioada are loc o ... (vezi toată discuția)
Forma angajare cenzor, ndan57 ndan57 buna ziua, in cazul in care la A.G. a proprietarilor nu doreste nimeni din cadrul asociatiei sa indeplineasca aceasta slujba si A.G. mandateaza C.E. al ... (vezi toată discuția)
Control i.t.m. ndan57 ndan57 Buna seara, un prieten este administrator la o Asociatie de Locatari. Zilele trecute s-a trezit cu doua persoane care sau legitimat ca fiind inspectori ... (vezi toată discuția)