avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatii care vand procese!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatii care vand procese!!!

:(buna seara! as dori sa ma luminati si pe mine:de ce unii avocati isi vand procesele? sun diferite modalitati prin care o fac si nu asta doresc sa aflu,deja cunosc cateva dintre ele...pe propria piele.ceea ce ma intereseaza si va rog sa ma ajutati,este cum pot evita-daca pot evita- asemenea situatii.pt .ca mi-e foarte greu sa mai am incredere intr-un avocat si poate nu este cazul sa ma tem .nu toti oamenii sunt lipsiti de omenie si profesionalism.va rog ,sa ma dumeriti cum pot evita acest tip de situatie si daca totusi se intampla cum ma pot apara.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:24, 3 Februarie 2011
daca cititi cu atentie,o sa vedeti ca nu am zis ca am pierdut vreun proces....doar ca prin anumite metode neortodoxe se poate ajunge la asa ceva...cum ar fi:faptul ca av.uita sa mentioneze, ca a trecut ca domiciliu adresa lui de birou si ai spune clientului sa astepte decizia acasa,dupa care dispare sau nu raspunde la tel...si alte tertipuri pe care nu am timp sa vi le povestesc.personal ,am dreptul sa ajung la concluzia ca in spatele unei adrese nu se afla neaparat o persoana "juridica".poate "graba"cu care afost scris mesajul....,oricum nu va ofuscati .un alt lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul este faptul ca nu "ordon"nimanui nimic si nici nu cer ....doar imi capteaza interesul opiniile unui profesionist iar daca cineva are aceasta calificare si imi poate "stinge" aceasta curiozitate il "rog" sa mi-o impartaseasca... Cu stima si scuze celor care se simt atacati in vreun fel.
nicoleta gavril a scris:
pana acum mi-au raspuns persoane care nu sunt in masura sa o faca[...]
si cariera in avocatura-pt cine are o parere idealista-se face platind stagiatura si slugarind pe la birourile avocatilor....sa nu vorbim despre cariere " muncite"-eventual cele de piatra. sunt cu adevarat multe persoane,foarte competente care nu reusesc doar prin competentele lor....s-a creat un cerc vicios in sistem imbibat in mita.din pacate mita este "curentul national" al secolului nostru. =D>

Oare dumneavoastra sunteti in masura sa faceti asemenea generalizari si sa catalogati cu atata fermitate ce inseamna cariera unui avocat.?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
cum vi se pare dumneavoastra sau ce opinie v-ati face ,atunci cand intrebati un av. profesor doctor cu o experienta de predare de peste 20 ani , la o facultate de stat ,despre o anumita lege si primiti un raspuns gresit?! daca sunteti in masura, atunci explicati-mi dumneavoastra de ce mai multi av. sunt icompetenti...pot sa afirm cu tarie lucrurile acestea,deoarece am fost nevoita sa ma apuc sa citesc codul civil,pt a verifica veridicitatea informatiilor primite de la avocati..Ceea ce stiu despre "cariera de avocat" e ca multi isi vand procesele si ca multi fac "intelegeri" pentru buzunarul lor. dar mai stiu si ca sunt altii care fac meseria asta cu daruire si ca sunt bine informati...Si pt ca ati sustinut ca "sunteti in masura" asteptam de fapt o sustinere a pledoariei de nevinovatie a unora dintre colegii dv. Si nu un comentariu pueril la o tema care nu facea subiectul propus de mine pt.dezbatere. este urat-nu-i asa-sa sustina cineva asemenea lucruri,dar din nefericire sunt adevarate, si...tot din nefericire romanii sunt obisnuiti sa taca si sa inghita toate marlaniile pe care si le fac. cum am mai spus ,e un cerc vicios... mai exista dreptate,mai stim sa ne aparam sau stim sa ne invartim doar in jurul cozii si a subiectelor care ne convin?!
nicoleta gavril a scris:
cum vi se pare dumneavoastra sau ce opinie v-ati face ,atunci cand intrebati un av. profesor doctor cu o experienta de predare de peste 20 ani , la o facultate de stat ,despre o anumita lege si primiti un raspuns gresit?!

Mi-as face o parere proasta despre acel presupus profesionist, nu despre toti. In orice profesie exista persoane mai bine si mai prost pregatite, asta nu inseamna ca trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala. In plus, si specializarea joaca un rol esential: poti sa fii as intr-o anumita materie dar sa nu stii mai nimic in alta, fara ca asta sa te faca un profesionist slab.

daca sunteti in masura, atunci explicati-mi dumneavoastra de ce mai multi av. sunt icompetenti...

Pentru ca exista teribil de multe facultati de profil, de pe bancile carora ies anual mii si mii de absolventi. Examenul de intrare in profesie si definitivat nu ii poate tria pe toti (din varii motive), asa ca invariabil ajung in profesie si persoane slab pregatite. Abia experienta practica ii deosebeste pe unii de altii, pentru ca in vreme ce unii au rezultate excelente, studii, premii, etc, altii o dau in bara teribil de usor - cum a fost si exemplul dvs. Nici mie nu imi place, credeti-ma, ba chiar ma deranjeaza foarte tare, si cred ca pe toti cei care tin cu adevarat la aceasta profesie ii deranjeaza sa vada generalizari cum este cea pe care ati facut-o mai sus. Nu contest ca ati avut parte de experiente neplacute, ci doar ca nu suntem toti o apa si-un pamant.

asteptam de fapt o sustinere a pledoariei de nevinovatie a unora dintre colegii dv. Si nu un comentariu pueril la o tema care nu facea subiectul propus de mine pt.dezbatere.

Nu stiu daca stiti ca orice persoana este nevinovata pana la proba contrara. Scuzati-mi puerilitatea.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma apara de avocatul pe care l-am platit sa ma reprezinte?. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Intre avocat si client pe baza platii onorariului se incheie un contract de reperezentare intre parti, contract in care clientul nu are drepturi ci numai ... (vezi toată discuția)
Efectuare stagiatura avocat debutant SIAM SIAM Buna seara, Va scriu cu rugamintea de a primi un sfat de la cei care deja profeseaza ca avocati si magistrati. Doresc sa sustin examen de admitere in ... (vezi toată discuția)
Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura??? Iulian81 Iulian81 Stateam si ma intrebam... ce o fi oare cu atatia absolventi de Drept care se napustesc pentru meseria aceasta de avocat?? Oare nu sunt destui avocati? Cel ... (vezi toată discuția)