avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma de constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma de constructii

Ce autorizatii, avize si alte asemenea imi sunt necesare la infiintarea unei firme de constructii?
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 18:50, 19 Noiembrie 2008
Intotdeauna exista oameni multumiti de serviciile intermediarilor si oameni nemultumiti de serviciile acestora. Eu am intalnit oameni care voiau pur si simplu o firma fara sa stie ce altceva vor sa faca cu ea in afara de constructii sa zicem. Si atunci le explicam etapa cu etapa ce scriam in documente. Cat despre ce vor face cu partile sociale, aport de capital si alte "amanunte" imi spuneau cei mai multi sa fac eu cum stiu ca e bine. Am avut si cazuri in care mi-a adus copiile dupa acte si apoi nu a mai venit decat sa semneze actul constitutiv, sa dea specimenul de semnatura si apoi sa-si ridice certificatul de inregistrare si a spus ca "de asta ma plateste sa ma ocup de detalii". Cel mai ciudat este ca dupa ce am infiintat societatea dupa cum am crezut eu ca o vrea a fost nemultumit. Asa ca.....
Eu le spun chiar clientilor proprii ce drepturi au. Unii prefera sa plateasca un avocat care sa se ocupe de toate actele, inclusiv deschidere de cont, completare cereri la O.R.C. si doar sa plateasca onorariul si sa se vada cu firma infiintata, in timp ce altii, mai economi, prefera sa umble singuri.
In orasul in care sunt eu, la O.R.C. sunt doua tinere care au foarte multa rabdare, explica foarte bine clientilor, le scriu pe biletzele ce acte sa aduca, ce taxe sa plateasca, in actul constitutiv "baga" tot CAEN-ul, ca sa nu existe nemultumiri ulterioare si se "misca" foarte repede: in 3 zile ai rezervarea denumirii si in alte 3 zile firma infiintata.
Insa nu toti functionarii publici sunt la fel...
Am mai scris ca eu parca traiesc intr-o alta tara: un pic mai buna. :) No offence. :)
Asa ceva pare de poveste, dar daca se intampla e grozav. Cand mi-am infiintat eu firma, m-a ajutat o doamna de O.R.C. si in afara de faptul ca mi-a luat 1500 RON si a durat 2 luni sa o infiinteze, nu-mi amintesc clipa ei de amabilitate. Ba chiar se purta cu mine de parca imi facea o favoare ca sta de vorba cu mine.
Dar asta e alta poveste.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
nu este peste tot la fel, difera de la un oras la altul. nici eu nu am avut pb aici cateodata merge mai greu pentru ca explicatiile dureaza si nu toata lumea "prinde" la fel de repede cum sta treaba.
Luminita, nu am inteles daca tu infiintezi firme dar altcineva ti-a infiintat-o pe-a ta initial... insa oricum, in primul tau exemplu, oamenii aceia aveau dreptate sa fie nemultumiti.
Pentru ca ei nu cunosc domeniul, clientii imi spuneau si mie: da, cum o fi, numai sa am imobiliare... Or, niciodata nu am luat bani sa fac o firma cum o fi. Ii spuneam clientului ca acest cum o fi o sa-l coste mai multi sau mai putini bani pe viitor, in functie de daca e cum o fi bine sau cum o fi mai prost.
Dureaza 10 secunde sa-l faci sa inteleaga ca e interesul lui... Ii dai vreo doua exemple din practica apoi si gata!
Am avut client caruia i-am facut o gramada de firme, mentiuni etc... acela stiam ce voia, nu-l intrebam mereu, ca stiam cum gandeste. De fiecare data isa, ceea ce semna era raspunderea lui. Normal. Si aveam grija sa-i spun asta.

Asa incat, un client nemultumit pentru ca nu i s-a explicat ce importante sunt niste amanunte, mi s epare normal... Ca si cum ma duc la medic, imi da pastile x, 3 pe zi, ii spun ca da, ok, stiu eu sa le iau... si fac gastrita ca le luam inainte de masa... Nu conteaz ace stiu eu ca si pacient, e datoria medicului sa-mi spuna, oricum, cum se iau medicamentele.

Veronica, nu stiu, dar 3-4 zile scrie in lege ca trebuie sa dureze... nu fixeaza Registrul termene cum si cand vrea, asa e legea... Denumirea rezervata in 3 zile insa, e cam mult; era rezervare la nivel national sau cum? Ca la Bucuresti dureaza 2 ore, maxim...
Sa treci tot CAENul, nu vad sa fie avantajos, caci platesti la monitor... :P Parca asa-mi amintesc... Am avut mentiuni cu trecerea intregului CAEN la care au renuntat clientii... desi le spuneam ca e 85 de lei per 32 de randuri... Acum parca e 100. :D
Sa dai 700-800 de lei numai pe publicarea actului... :hm: cam pune pe ganduri un client.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma servicii medicale crmnradu crmnradu Doresc sa aflu, ce Acte sunt necesare, pt a infiinta o firma cu activitate medicala in Romania, propietarul fiind ,cetatean STRAIN, El insusi, Medic...? Care ... (vezi toată discuția)
Infintare sc oprea.madalina oprea.madalina help vreau sa infiintez o sc. as vrea sa trec la activitati cam tot ce se poate. ce trebuie sa fac. ce acte imi trebuie are cineva un model ce act ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc pentru a o folosi altcineva alexis74 alexis74 Doresc sa infiintez (singurel, doar de aia am terminat dreptul, desi nu profesez :P) un SRL pe numele fratelui meu pentru a il folosi sora noastra. Nu detaliez ... (vezi toată discuția)