avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma de constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma de constructii

Ce autorizatii, avize si alte asemenea imi sunt necesare la infiintarea unei firme de constructii?
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 18:50, 19 Noiembrie 2008
Acum eu infiintez firme pentru ca am inteles ca doamna care a infiintat-o pe a mea, m-a cam pacalit. De aceea ma straduiesc sa fiu onesta, si le spun de la inceput oamenilor ce pot si ce nu pot face pentru ei. Vorbeam insa de un client anume care m-a obosit ingrozitor pentru ca nu avea niciodata timp sa-i explic de ce trebuiesc semnate actele si ce contin si la sfarsit a fost nemultumit ca nu m-am gandit sa-i introduc in actul constitutiv spalatorie si service auto ca el este barbat, si normal "ca-i plac masinile". Si eu nu am inteles ce legatura aveau cele doua lucruri intre ele. Si ma refeream la acest gen de clienti.
De altfel mi se pare natural sa le explic ce fac pentru ei, deoarece eu sunt doar "delegatul", raspunderea le apartine.
Acum cand am o nedumerire intru pe acest forum, pun intrebari, pana acum insa colaboram cu un avocat care imi spunea detaliile juridice. Si intentionez sa continui colaborarea cu ea insa momentan este plecata din tara si e mai dificil.
Asta este.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
AVLIL a scris:

Veronica, nu stiu, dar 3-4 zile scrie in lege ca trebuie sa dureze... nu fixeaza Registrul termene cum si cand vrea, asa e legea... Denumirea rezervata in 3 zile insa, e cam mult; era rezervare la nivel national sau cum? Ca la Bucuresti dureaza 2 ore, maxim...
Sa treci tot CAENul, nu vad sa fie avantajos, caci platesti la monitor... :P Parca asa-mi amintesc... Am avut mentiuni cu trecerea intregului CAEN la care au renuntat clientii... desi le spuneam ca e 85 de lei per 32 de randuri... Acum parca e 100. :D
Sa dai 700-800 de lei numai pe publicarea actului... :hm: cam pune pe ganduri un client.

Da, rezervarea de denumire s-a facut la nivel national. In momentul infiintarii unei firme, ei oricum mai verifica o data la nivel national pentru ca, apoi, sa nu fie probleme la infiintarea de noi sedii sau puncte de lucru in alte judete din tara.
De obicei, clientii sunt foarte incantati ca li se "baga" tot CAEN-ul. :) Oricum stiu ca platesc mai putin decat la avocat.
Eu prefer ca, de cate ori infiintez o firma sau chiar cand fac vreun contract, indiferent de ce natura, sa mai iau data legea si sa mai citesc o data, pentru ca daca te bazezi pe modele preexistente in calculator, risti sa nu mai fie de actualitate, sau, din neatentie sa pastrezi ceva gresit de la vreun alt contract. In plus, pentru fiecare situatie diferita, sunt prevederi legislative care pot sa difere...
avoc71 a scris:

Pt colega Todinca, bine ca l-ati trimis la Registrul comertului ca e taxa mai mica.X-(

Bine ca nu m-a trimis la dumneavoastra. Ce oameni #-o
Din nou: fara atacuri personale! Remarca lui avoc71 e rautacioasa dar fundamentata, pe cand a dvs nu. Va rog mult, haideti sa ramanem oameni civilizati!
salutare ma numesc florin am 23 de ani si de ceva vreme lucrez in sectorul constructiilor si mai precis amenajari interioare impreuna cu tatal meu si inca o persoana....de curand mia venit ideea si mie de a deschide o mica firma de amenajari interioare...deocamdata as avea bani pt achizitionarea unui mijloc de transport si ceva scule mai precis betoniera masina de tencuit si schela dar stau si ma gandesc daca sa deschid o firma sau sa continui ca particular motiv pentru care am intrat aici sperand ca cineva ma va lamuri....CE AVANTAJ AM CA TANAR DACA DESCHID O MICA FIRMA LA CARE VOI AVEA MAX 8 ANGAJATII?? DE DEZAVANTAJE NU TREBUIE SA MAI IMI SPUNETZI PENTRU CA SUNT CONSTIENT CA VOI AVEA DE UMBLAT PT ACTE DE PLATIT TAXE SI FEL SI FEL DE PROSTII DAR SUNT CURIOS DE AVANTAJE PT CA DACA ELE NU EXISTA NU VAD DE CE AS MAI FACE O ASTFEL DE FIRMA...VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Infiintare firma servicii medicale crmnradu crmnradu Doresc sa aflu, ce Acte sunt necesare, pt a infiinta o firma cu activitate medicala in Romania, propietarul fiind ,cetatean STRAIN, El insusi, Medic...? Care ... (vezi toată discuția)
Infintare sc oprea.madalina oprea.madalina help vreau sa infiintez o sc. as vrea sa trec la activitati cam tot ce se poate. ce trebuie sa fac. ce acte imi trebuie are cineva un model ce act ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc pentru a o folosi altcineva alexis74 alexis74 Doresc sa infiintez (singurel, doar de aia am terminat dreptul, desi nu profesez :P) un SRL pe numele fratelui meu pentru a il folosi sora noastra. Nu detaliez ... (vezi toată discuția)