avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal violenta

care e pedeapsa pt un dosar in urma unei altercatii ....care s a finalizat cu bataie,iar partea vatamata are un certificat de 17 zile??
eu am recunoscut ca l am batut.
va multumesc
Impacarea ar fi cea mai buna varianta. Cereti un termen ptr angajare avocat la primul termen, ptr a avea timp sa discutati cu partea vatamata sa vedeti care este cuantumul pretentiilor. Asa cum va explicam intr-un post anterior, daca nu reusiti sa va impacati, cereti aplicarea lui 320 ind 1 CPP.
Realizarea unei eventuale intelegeri ,va ajuta sa nu mai pierdeti timpul prin instante si sa ecomisiti chleltuieli.
Cea mai indicata ar fi o impacare,cu act scris ,facut in fata unui notar.
adutescu a scris:

Daca nu aveti antecedente, probabil veti primi o amenda administrativa.


La 17 zile... ? m-ar mira ...

Nu a precizat daca si el are certificat IML, daca a fost provocat,etc. Toate astea conteaza.
Puteti face o comparatie pt. aceste pedepse, ori cautand pe google dupa cuvinte cheie "judecatoria lovire si alte violente", ori pe noulportal.just.ro, de obicei se da 2-6 luni cu suspendare. Iar termenul de incercare parca este 2 ani + pedeapsa primita?! O amenda penala, ar fi mai greu de suportat, de obicei se da 2500-5000 lei ...
La 17 zile... ? m-ar mira ...


Mica reforma ati citit-o? adica legea 202/2010. User-ul a spus ca si-a recunoscut fapta, nu a intervenit o hotarare def., deci trageti dvs. concluzia.
Intrebare: ce se intampla daca isi recunoaste doar partial fapta, sau recunoaste fapta dar nu recunoaste/minte asupra circumstantelor agravante?

Alte discuții în legătură

Caz penal?? maria-magdalena maria-magdalena cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala leitoxp leitoxp Buna seara ! La ce ma pot astepta victima avand un certificat medico-legal de16-18zile ingrijiri medicale? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)