Va rog frumos sa imi explicati ce as putea sa inteleg din urmatoarea formulare , redactata de un avocat si autentificata la notar - " subsemnatul yyy declar ca am primit in numerar de la domnul yyy, cu titlu de imprumut azi, data autentificarii prezentului inscris suma de ... , aceasta declaratie a mea tinand loc de chitanta descarcatoare de primire a sumei imprumutate si ma oblig sa restitui domnului yyy suma imprumutata pana cel mai tarziu la data de... " Unde yyy ESTE UNA SI ACEEASI PERSOANA !
Eu inteleg asa : ca eu declar ca am primit de la mine o suma si ma oblig ( la notar) sa mi-o restitui pana la data de . Ce efect are asta asupra contractului ? Va multumesc.
Nu este nimic ilegal in redactarea unui act prin care eu sa ma imprumut pe mine insami. Platesc avocatul, notarul si daca nu am ce face in ziua respectiva pot chiar sa platesc un executor judecatoresc sa ma execute.
Care este de fapt problema?
Daca exista o problema este bine sa spuneti despre ce este vorba, in rest ca divertismet merge......... doar este sambata si ne putem amuza.......
Imprumutul a fost facut intre 2 persoane fizice diferite. In primul paragraf este scris ca persoana creditoare da cu imprumut suma persoanei debitoare, iar mai jos este paragraful asa cum l-am scris mai sus, paragraf in care debitorul recunoaste ca a primit suma... de la el insusi.Primul paragraf suna cam asa : subsemnatul zzz am dat cu titlu de imprumut domnului yyy suma de , azi , data autentificarii prezentului act. Actul a fost redactat de avocatul creditorului si autentificat la notar. Deci...
Va multumesc.
Si cealalta cale care ar fi, daca amiabil nu se poate ? Am inteles ca actul poate fi lovit de nulitate . Daca nu se poate pe cale amiabila , si debitorul contesta actul , legal, in instanta, mai ales ca actul nu e semnat de toti cei trecuti pe actul casei , ce se poate face ? Multumesc.
Speta este destul de neclar prezentata, ce act al casei? sa intelegem ca este vorba despre un contract de imprumut cu garantie imobiliara? ma indoiesc ca atat notarul public, cat si avocatul sa nu fi observat si sa se fi incheiat un asemenea contract in care aceeasi persoana e si imprumutator si imprumutat! Parerea mea este ca din intreg continutul contractului reiese clar ca e vorba de persoane diferite si doar in acel paragraf, dintr-o greseala de redactare, s-a inscris gresit numele imprumutatului, ceea ce se poate indrepta printr-o incheiere de rectificare la cererea partilor sau din oficiu de catre notarul instrumentator. E greu de crezut ca in tot contractul sa se fi inscris gresit numele imprumutatului....... Dumneavoastra sunteti imprumutatul? Nu ati citit inainte de a semna contractul?
Chitanta de mana
mistery01ro
Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
împrumut
Doresc să împrumut unei persoane fizice o sumă de bani, fără dobândă, pe un termen de 1 an. Acest tip de contract se poate face la un birou de ... (vezi toată discuția)