avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... creditul , mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

creditul , mostenire?

Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an si jumatate , am fost contactata de o firma de recuperare , care mi-a pus in vedere sa platesc acest credit , pe motivul ca un credit devine parte din mostenire...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 85csm , utilizator 17:15, 10 August 2011
romascanu a scris:

avTodincaVeronica a scris:

daca nu ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar trebuie sa platiti datoriile in limita activului succesora, asa cum puteti citi si mai sus.

Cel care accepta sub beneficiu de inventar plateste in limita activului
Cel care NU accepta sub beneficiu de inventar (adica accepta pur si simplu) poate plati din propiul sau patrimoniu, adica mai mult decat in limita activului.

Da, scuze! Aveti dreptate.
fratele meu a luat electro casnice de la flanco prin banca tiriac cum se spunea atunci credit cu buletinu asta in 2002 . in 2003 a decedat el nefiind propietarul nici unei locuinte .ne fiind casatorit .varsta 32 ani. eu ne vazand nici un aparat electro casnic. din luna octombrie amprimit somatii pe numele lui cu specificatia ca a pus o garantie imobiliara si salariala .acum eu am sunat si leam spus ca el a decedat ei spunindumi ca eu trebuie sai preiau datoriile . ce treaba am eu eu nu am mostenit nimic de la el chiar locuinta am cumparato de la tatal meu cu contract de vanzare-cumparare. ce ma sfatuiti . va multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Daca nu ati acceptat succesiunea fratelui, firma de recuperari va trimite in mod gresit somatiile dvs pentru creditul acestuia.
Puteti lua legatura cu cei care va trimit somatiile si sa-i informati despre faptul ca NU ati acceptat succesiunea fratelui - lucru pe care il pot verifica la Camera Notarilor.
O alta solutie ar fi sa obtineti un certificat de mostenitor din care sa rezulte ca ati renuntat expres la mostenire.

Neacceptarea succesiunii nu poate fi verificată la Camera notarilor publici. Doar renunţarea la succesiune şi eventual acceptarea expresă a succesiunii prin act autentic ar putea fi verificate prin sistemul Infonot.
Neacceptarea înseamnă pasivitate. Adică, trecerea termenului de opţiune fără ca succesibilul să se pronunţe în sensul acceptării sau renunţării. Nu se încheie niciun act în acest sens.

marius panait, în calitate de frate - succesibil al defunctului - nu trebuie să dovediţi nimic. Dimpotrivă, creditorii trebuie să dovedească faptul că sunteţi moştenitor în urma acceptării succesiunii. Dacă nu aţi acceptat succesiunea, nu prea au ce să vă facă. Ba chiar nu au deloc.

Liviu S.Bordaş
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va fi foarte greu sa se dovedeasca in instanta faptul ca s-au facut acte de acceptare tacita a succesiunii.
Sa va angajati avocat pt a evita sa aflati din hotararea instantei ca ati acceptat mostenirea fara sa stiti.
Daca vor deschide proces se va lua interogatoriu.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)