avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... creditul , mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

creditul , mostenire?

Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an si jumatate , am fost contactata de o firma de recuperare , care mi-a pus in vedere sa platesc acest credit , pe motivul ca un credit devine parte din mostenire...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 85csm , utilizator 17:15, 10 August 2011
prima somatie a fost in octombrie 2008 .-cat despre bunurile lui unde locuia . Locuia in casa bunicilor care am cumparato eu personal cu act de vanzare-cumparare
Daca nu va scapa nimic, transmiteti-le sanatate si... altadata sa-si urmareasca toate creantele in timp util...
Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema. Am observat pe forum discutia despre mostenirea pasivului si activului in cazul decesului persoanei care a facut creditul. In acest caz ... acestea (pasivul si activul) nu trebuiesc inscrise in actul de mostenitor? Si daca nu .. ce se intampla? ... deoarece eu sunt implicata intr-un astfel de caz. In actul meu de succesiune sunt trecute 2 lucruri: a) bunuri mobile - actiuni la o firma si b) bunuri imobile - apartamentul detinut de mama mea. As dori un raspuns de la dvs ... pentru ca nu stiu ce sa mai cred .. firma de recupare a trimis notificari pe numele mamei mele. De mentinut este faptul ca acest credit este un credit de consum, iar in contractul de credit nu este stipulat nimic in cazul decesului. Va multumesc
Nu se trece nimic in actul de mostenire cu privire la datorii.
Daca firma nu afla de decesul ei nu face nimic.
Firma de recuperari va poate executa daca afla ca sunteti mostenitor acceptant al succesiunii.Au acest drept conform legii.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)