avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna seara,
Pe baza urmatoarelor date: barbat, nascut la 5 august 1951, cu data angajarii in octombrie 1971, stagiu militar intre anii iunie 1972-nov 1973, somaj 6 luni in cursul anului1991, grupa I de munca 3 ani si 11 luni, grupa 2 : 1 an, 6 luni, ( ambele inainte de 1989), lucrez si in prezent , as dori daca ma poate ajuta cineva cu raspunsurile pentru:
reducerea varstei de pensionare si stagiile suplimentare datorate grupelor de munca si data pentru o posibila pensie anticipata,
Cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: pante , utilizator 21:30, 8 Februarie 2011
Va puteti pensiona la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 ani.

Va puteti pensiona anticipatat la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

Va puteti pensiona anticipatat partial la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Anii de grupe nu va aduc nici o reducere a varstei standard.Prima reducere incepe pentru 6 ani de grupa.Perioada suplimentara la vechimea in munca pentru anii de grupe este de 1 an si 9 luni.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, sunt nascut in anul 1952,lucrez din septembrie 1971 in aceeasi unitate,fara intrerupere (7 ani in gr.II-a de munca iar restul gr.III-a.) As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa-mi depun dosarul de pensie? mrg mrg buna ziua. Tatal meu implineste 60 de ani in luna noiembrie a acestui an. Are 35 ani cotizatie la stat si are grupa a 2 a de munca echivalentul a 6 ani , poate ... (vezi toată discuția)