avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Afacere de tip \"dropshipping\" in Romania. Cadru legal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Afacere de tip "dropshipping" in Romania. Cadru legal

Buna seara

Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip "dropshipping".
Pe scurt: eu am un contract cu un furnizor de tip lichidator din State (si nu numai) si afacerea se desfasoare in felul urmator: eu postez in magazinul meu virtual, dau anunturi etc produsele lor care se vand numai in cantitati engros si le afisez la pretul dorit de mine.
Clientul meu cumpara, plateste, furnizorul trimite marfa direct lui, iar eu platesc cat datorez furnizorului (diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare este profitul meu)
Furnizorul expediaza direct clientului meu cu documente in alb, in sensul ca nu isi deconspira identitatea, protejandu-mi astfel comisionul.

Teoretic, afacerea este f buna dar as vrea sa stiu cateva lucruri: eu ce sunt? Broker? Care este cadrul legal pt activitatea mea? Acum sunt in CIC deci ce solutii as avea?

In afara de asta, clientul final ce documente primeste? Ce face cu vama (TVA, taxe vamale etc)

Orice idee de inceput de drum, este binevenita

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: valeriodonnini , utilizator 11:26, 9 Februarie 2018
Buna ziua ! Sunt interesat de afacere dropshipping. Sunt in Italia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un magazin virtual de cosmetice (import si vanzare). de unde incep? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa deschid un magazin virtual de cosmetice pe acre le pot aduce la preturi mult mai mici de afara. Nu ma intereseaza sa vand cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari fiscale dropshipping mirelacatalina mirelacatalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la deschiderea si functionarea unui magazin online, in baza sistemului de dropshipping 1. Sediul ... (vezi toată discuția)