avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Termen de prescriere datorii bugetare- Intrebare!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Termen de prescriere datorii bugetare- Intrebare!

Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996 ? ( intrucat Serviciul Executori Bugetari din Primaria Turda mi-a emis in 13.03.2008 Somatie si Titlu Executoriu pentru neplata impozitului pe aceasta perioada.)
Cel mai recent răspuns: ani_catalina , utilizator 19:10, 2 Mai 2008
Taxa pe cladiri ca venit public era reglementata de L.72/96 care la art. 1 precizeaza: "Art.1.....(2) Constituirea resurselor financiare publice se face pe seama impozitelor, taxelor, contributiilor si veniturilor nefiscale, prelevate de la persoane juridice si fizice, cu luarea in considerare a potentialului economic si a altor criterii stabilite de lege.........4) Resursele financiare publice se constituie si se gestioneaza printr-un sistem unitar de bugete, si anume: bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale, bugetul trezoreriei statului si bugetele altor institutii publice cu caracter autonom, in conditiile asigurarii echilibrului financiar"
Fiind un venit la bugetul local ,executarea acestuia facea parte din sfera de aplicare a prevederilor OG 11/96 care prevedea:"Art. 1. - Creanţele constând în impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte sume ce reprezintă venituri publice, potrivit Legii privind finanţele publice, sunt creanţe bugetare ce se execută potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe. "In acest sens sunt aplicabile si prevederile referitoare la prescrierea termenului de a cere executarea silita prevaut la Art.98 din respectiva Ordonanta.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante bugetare alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Imi puteti da o definitie clara asupra creantelor bugetare cf. unor norme ori OG? Tot ce gasesc este despre creantele fiscale..presupun ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere datorii bugetare ani_catalina ani_catalina Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere datorii bugetare liviugr liviugr Care este termenul de prescriere pentru sumele datorate catre bugetul de stat ( TVA, impozite, etc) ? (vezi toată discuția)