avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prinsi cu marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prinsi cu marijuana

Am fost 8 persoane prinse in parc cu aprox 35 g de marijuana de catre politia locala sector 4 de unde am fost dusi la sectia de politie iar apoi la antidrog unde s-a intocmit un proces verbal pe care l-am semnat. Au spus ca ne vor suna sa venim sa dam declaratii si ne-au lasat sa plecam. Toata cantitatea era pt consum si s-a gasit in una din masini (~25 g) iar 10g la unul din noi. Ce putem face,care sunt riscurile si la ce trebuie sa ne asteptam in perioada urmatoare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:14, 11 Februarie 2011
cate grame se trage odata la o tigara? cate "jointuri" ati avut ? Stiu ca in functie de tipul plantei de canabis (Purple Haze, G13, AK47) se pot face 2-4 tigari dintr-un gram. Uhhh, ati avut deci 140 de tigari, ati vrut sa fumati toata saptamana?!

PS: vedeti ca unii dealeri, pt. a avea marfa "mai de calitate" stropesc "iarba" cu heroina... sa nu intrati si in alte belele


Nu are nicio importanta cate tigari se pot face din acea cantitate si in mod sigur niciun om intreg la minte nu consuma 140 de "tigari" pe saptamana chiar daca sunt si 8. Cat despre heroina care se poate gasi va urma sa se faca o analiza sa se determine ce substante se gasesc in compozitie, inclusiv nivelul de THC.
Mda,s-ar putea sa-i duca si la IMP pt. recoltari de probe biologice pe toti 8.

Si la urma tot ei vor plati "expertizele" nu? Inclusiv a nivelul de THC.
Recoltarile biologice nu trebuiau facute in momentul in care ne-a retinut? Mai au vreo relevanta in momentul asta?
Noi nu am semnat pt o cantitate anume si nici nu au gasit bani asupra noastra.A fost facut un proces verbal in care se spune ca au gasit asupra noastra o substanta verde vegetala si atat.Nu am ajuns inca sa dam declaratii momentan,dar au spus ca or sa ne cheme.
Modul in care au fost recoltate probele depinde de cei care au actionat,de procuror.
Orice abatere in acest sens,poate fi in defavoarea acestora.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
olimpia_ilie a scris:

35 g pt consum propriu? V-ati facut provizia pe un an:))? In mod sigur se va putea interpreta altfel, e o cantitate destul de mare la noi pe aici. Sunt sanse f mari sa se inceapa urmarirea penala. Luati-va avocati. Succes!


Da, cred ca si-au facut provizii serioase...pentru un an...:))

Se poate insa sa se ajunga la o amenda administrativa daca isi angajeaza avocati.

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul sub influenta substanțelor Alin987 Alin987 Bună ziua. Am o nelămurire ce ma macină de ceva timp. Am condus mașina sub influenta unor substanțe interzise. Din câte mi-a spus politia era canabis. Au ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)