avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat bolnav inainte de intrare in vigoare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat bolnav inainte de intrare in vigoare a CIM

S-a incheiat un CIM in data de x urmand sa intre in vigoare la data de x+1 (adica cu o zi in urma), angajatul pe numele careia s-a incheiat CIM a ajuns in spital in data de x adica cu o zi inainte de intrare in vigoare a CIM.
Ce se intampla in acest caz cu CIM?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:49, 9 Februarie 2011
Daca e un concediu medical pentru care nu este nevoie de stagiu de cotizare, atunci se acorda.
Exact. intrebati la CAS
Conform Codului muncii
Art. 27. - (1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.

(3) In situatia in care salariatul prezinta certificatul medical dupa momentul incheierii contractului individual de munca, iar din cuprinsul certificatului rezulta ca cel in cauza este apt de munca, contractul astfel incheiat ramane valabil.

Din cele prezentate nu se intelege daca persoana a prezentata dovada apt de munca. Angajatul este oricum inapt de munca la data inceperii activitatii, astfel ca angajatorul este indreptatit sa constate nulitatea contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca raluca peia raluca peia AM CITIT CA DACA NU AM FACUTA VIZITA MEDICALA DE CATRE MEDICUL DE LA MEDICINA MUNCII,CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA POATE FI DECLARAT NUL.EU NU AM FACUT ACEA ... (vezi toată discuția)
Nulitatea c.i.m crimson crimson Buna ziua, Deschid un nou topic in speranta de a-mi clarifica inca un aspect neclar al Codului Muncii. Art. 27. - [b](1) O persoană poate fi angajată ... (vezi toată discuția)
Certificatul de medicina muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in Codul Muncii spune ca certificatul de medicina muncii, care arata daca angajatul este apt sau nu pentru a desfasura munca respectiva, se ... (vezi toată discuția)