avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi aduse cu intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi aduse cu intarziere

Am urmatoarea problema: in cursul zilei de astazi un angajat mi-a adus o factura de furnizor din luna decembrie si una de client in toate cele trei exemplare. Mentionez ca factura de iesire a uitat sa o duca la client iar eu am inregsitrat-o, am platit tva la ea am declarat-o in decontul de tva si implicit in D394.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Pot deschide jurnalele de vanzari+cumparari la luna decembrie sa inregistrez facturile? Este corect sa fac regularizare la decontul de tva (si la tva colectata si la tva deductibila) in luna ianurie 2011 si sa depun rectificativa la D394 sau este necesar sa fac o corectie de erori materiale pentru luna decembrie 2010?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:40, 9 Februarie 2011
redeschideti jurnalele la decembrie corectati si faceti corectie de erori la luna decembrie pentru decont de TVA si depuneti declaratia 394 pe sem II ;nu este rectificativa la 394 se depune inca odata cu suma corecta ;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 Ce repercursiuni ar putea avea faptul ca, la completarea si transmiterea D300 s-a omis completarea randurilor 17.1, respectiv 27.1 (corelatiile cu D394)? Va ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinregistrare factura in jurnalul de cumparari sensoaltec sensoaltec buna, la un control venit de la finante la firma unde muncesc, s-a descoperit ca am uitat sa inregistrez in jurnalul de cumparari o factura. ce risca firma ... (vezi toată discuția)