avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la sectie. Acolo au dat declaratie si le-au luat amprentele. Ei au recuperat geanta cu cheile de la masina, si a mai ramas nerecuperat prortofelul cu carduri si acte si o suma de bani de 500 ron. Urmeaza sa le faca niste teste si o ancheta sociala. Acest lucru se numeste furt sau talharie ? Ce pedeapsa vor primi ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:41, 11 Februarie 2011
NU exista aceasta institutie de drept in legislatia romaneasca.
Incadrarea juridica va fi foarte probabil pe talharie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redozare pedepse noui cod penal letty_2009 letty_2009 Buna seara Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Talharie StefanMarian StefanMarian Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o \"talharie\" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa ... (vezi toată discuția)