Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar care prevede ca Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar are, in realitate, ca obiect de reglementare o serie de restrangeri ale exercitiului unor drepturi fundamentale, dupa cum urmeaza:...... Putem invona noi cei carora ni se aplica legea 118/2010 invocarea fortei majore din contractele de credit si comerciale Forta majora exonereaza de raspundere partile in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate. Pana atunci cand salariile vor reveni la valoarea initiala+inflatie. Va multumesc
Eu nu inteleg ce aveti toti cu avocatii. In momentul cand intrati aici sunteti doar niste potentiali clienti. Mi se pare ca, in afara de cateva exceptii, raspunsurile oferite au fost obiective si argumentate legal. Nu cred ca va asteptati si sigur nu va doriti ca un avocat sa se implice intr-un proces in care nu crede. Care, din punctul lui de vedere, nu are sanse de reusita.
Personal, desi reusesc sa inteleg situatia disperata a unora, nu pot sa fiu de acord cu vehementa cu care sustineti o solutie moarta din start acuzand in stanga si in dreapta lipsa de sustinere.
In mod normal banca nu va executa pe cei cu credite mari unde au garantat cu locuintele. Din simplul motiv ca nu are ce sa faca cu casele. Cei care au girat credite mici cu garantii mari ar trebui sa isi faca griji.
In al doilea rand, din cate stiu, anularea contractului nu duce la anularea datoriei ci, cel mai probabil, la plata in acel moment a sumei ramase. Nu stiu cati dintre voi ar putea face asta.
La obiect alexx_88. Poate cei care scriu cu parti pris si-si varsa oful doar pentru ca nu se pot impaca cu propriile greseli, vor intelege ceva. Aici nu se duce o lupta, care pe care, ci o lupta de idei, controversa este in beneficiul celui care a pus intrebarea. Este inutil, neproductiv si mai ales nepoliticos sa se faca afirmatii despre calitatea profesionala a cuiva, fara argumente, doar pentru ca utilizatorului respectiv nu i s-a spus ce ar fi dorit sa auda. in ce priveste contractul de credit, s-a mers pe principiul, cand ia ai fata vaca, cand trebuie sa dea ai moare calul, iertata sa-mi fie zicala nu prea rafinata, dar din pacate dureros de adevarata. S-au primit rasunsuri pertinente, decizii ale Curtii , legi, deci mai mult,..... mi se pare ca deja s-a depasit cadrul discutiei. O duminica placuta tuturor.
Bravo!
Succes celor ce dau curs acesteia!
Banii imprumutati de banci sunt bani electronici, primiti de la centru si fara valoare, adica inexistenti chiar - d'abia din momentul ce-s imprumutati ei prind valoare.
Bancile oricum nu pierd mare lucru in tot procesul asta, dar "suge" cat poate de la fraieri.
PS: Nu poti invoca forta majora atata timp cat ai proprietati pe numele tau. Chiar si scaunul de sub tine ei il vor vinda pentru profit.
cum se procedeaza in situatis in care titularul unui credit de nevoi personale a decedat si banca nu acopera suma acordata? Tin sa specific ca este vorba despre mama mea care a murit de curand...a avut un credit de nevoi personale fara polita de asigurare...ce pot sa fac sa nu platesc eu ratele...tin sa specific ca apt care era atat pe numele meu si al ei este ipotecat...poate banca sa urmareasca acest bun? Cine ma poate ajuta si pe mine sa-mi rezolv problema.. situatia mea financiara este precara nu pot acoperi si sumele ei...creditul cu ipoteca este pe numele meu iar ea este garant ipotecar in calitate de coproprietar al apt....AJUTATI-MA VA ROG!!!!! A MAI INTALNIT CINEVA SITUATIA ASTA???? CE SE INTAMPLA DUPA UN TIMP CU CRDITUL EI DACA NU PLATESC NICI MACAR O RATA????
Nu prea cred ca ar merge conform normelor Codului Civil, forta majora, explica o starea de neputinta ce nu tine de vointa partilor, si caractarizeaza mai mult, situatiile de stare exceptionala, calamitati naturale, ect, nu sei nclude criza aici, fratilor, sper sa fiu inteles.
Notificare
bendeac
in cazul unui contract ce constituie tiitlu executoriu :
1)Dupa comunicarea titlului executoriu si a somatiei , deci dupa inceperea procedurii de executare ... (vezi toată discuția)