avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...solicitare copie inregistrare proces ...!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

...solicitare copie inregistrare proces ...!?

In procesul penal , dupa cate cunosc , de la inceputul procesului se inregistreaza pe suport audio (calculator ) discutiile din fata Instantei .
Intrebare :
- se poate solicita si se elibereaza o copie a discutiilor inregistrate care ar trebui sa corespunda cu ce s-a consemnat in incheierea de sedinta ?
:OMultumesc !
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 23:20, 14 Februarie 2011
Puteti invoca aspectele respective in calea de atac.
omucuciocanu a scris:

Puteti invoca aspectele respective in calea de atac.

Daca exista astfel de "inadvertente" si eu cred ca acestea trebuie invocate in calea de atc
Va multumesc !
Aveti dreptul sa cereti inregistrarea pe suport audio-video a procesului inainte de inceperea dezbaterilor, daca aveti dubii asupra consemnarilor facute in cadrul sedintei de judecata; din pacate, foarte multe instante nu au aparatura necesara sau daca o au nu functioneaza, ori pur si simplu magistratii nu dau importanta acestui aspect. Consider ca acest fapt reprezinta o veritabila incalcare a dreptului la aparare (si stim cu totii ca suntem pe primul loc - in sens negativ la C.E.D.O. in ce priveste condamnarea Romaniei).

Se pot elibera copii de pe notele de sedinta, la solicitarea partii interesate - constituie tot un drept la aparare...ce-ar fi sa consemneze fiecare ce a visat cu o noapte inainte fara a exista posibilitatea de a verifica!

Daca exista neconcordante, se solicita si se fac precizari sau completari.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
S-ar putea cere o copie dupa inregistrarea audio odata cu ..solicitarea unei copii a incheierii de sedinta sau ...ulterior ..?...cum ar fii mai indicat ??
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta pitic1991 pitic1991 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal. In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in ... (vezi toată discuția)
Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)