avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Lucrare de licenta - drept international public
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Lucrare de licenta - drept international public

Cine ma poate ajuta cu informatii referitoare la o tema de licenta si anume: "Noi principii fundamentale ale dreptului international public contemporan"
Multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: julia ocnean , utilizator 00:58, 24 Mai 2008
multumesc ptr informatii,,,aceste principii le-am gasit si eu ,,,deci sa inteleg ca nu mai exista altele?
Din cate stiu eu , nu mai sunt alte principii .... poate daca gasesti in cartile de Drept International Public din ultimii ani :) ..... am sa mai caut si daca gasesc am sa le postez pe topic :)
multumesc enorm!
Mai are cineva idee care sunt noile principii ale dreptului international public contemporan? Se pot face spete la acest subiect?
o parere : ai putea sa lucrezi la inceput pe jurisprudenta de baza a Curtii Internationale de Justitie si sa vezi/intelegi cum sunt aplicate principiile fundamentale in spete/cauze concrete, sau daca ai deja bazele, sa te axezi pe jurisprudenta recenta si sa vezi care sunt evolutiile ..
Info pe site-ul CIJ - nu sunt foarte multe cauze si e foarte interesant sa cauti pe web reactiile la cauzele mai "problematice" in revistele de specialitate. Poate vei gasi o pista interesanta. In cazul in care gasesti articole la subiect, poate ai colegi/prieteni in universitatile din afara/(sau din tara?) care ti-ar putea trimite copii - maj univ mari - cel putin in Belgia - au abonamente la publicatiile de specialitate, o parte pot fi accesate direct de pe internet. O alta solutie ar fi sa scrii direct autorilor, in special daca sunt profesori.. iti poti crea contacte interesante. Pt domeniul pe care l-ai ales cred ca maj materialelor sunt in fr/en, deci e mai bine sa cauti pe internet direct surse in fr/eng...
o alta sursa sunt conferintele/colocviile organizate pe tema dr international public si al caror program il poti gasi de multe ori pe internet.. vezi care sunt cei care lucreaza +/- pe aceeasi tema si contacteaza-i.
incearca si: [ link extern ] )
[ link extern ]
si mai ales plimba-te prin cataloagele bibliotecilor univ din afara.
ex: [ link extern ] /
de asemenea, ai putea incerca sa cauti forumuri sau liste de discutii pe drept internat° public si sa ii iei la intrebari. ;-)
multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionarea pe cale pasnica a diferendelor internationale si raspunderea internationala a statelor (bibliografie) b-cristina b-cristina Buna seara. Numele meu este Cristina,si sunt studenta in ultimul an la R.I.S.E.Multi dintre dumneavoastra ati trecut deja prin aceste etape,de aceea as dori ... (vezi toată discuția)
Elsa ContSters183660 ContSters183660 Sunt de parere ca practica in drept constituie un element fundamental pentru orice student chiar din anii de facultate. Cel mai probabil voi intra la o ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale! roxanav roxanav Cine poate sa imi recomande o bibiliografie, ceva articole, carti, orice valabil pe Tema Taxe si impozite locale? Fac lucrarea de licenat pe teama asta. Merci ... (vezi toată discuția)