avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile pentru tineri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile pentru tineri

stiam ca incepand de luna aceasta tinerii pana in 35 de ani puteau sa acceseze fonduri nerambursabile pana la 10 000 euro. are cineva noutati? si imi poate recomanda cineva un consultant pentru proiect? multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata2109 , utilizator 12:59, 20 Februarie 2011
aproape ca as fii intrat si eu dar n-am sa le cad in capcana ptr ca sunt mai multe necunoscute la care guvernul nu a facut referire Sunt in situatia de a dezvolta o afacere care dupa mine incepe asa 1 achizitionare teren 2 constructia propriu zisa 3 angajare personal demarare afacere Dupa parerea mea cu bani de la guvern plus cei ai mei nu poti incepe asa deoarece--am teren 30000 euro si nu cred ca are rost sa ma complic cu banii lor deoarece pe langa cei 10000 e ai statului tu trebuie sa pui cel putin 20-30000euro ai tai si uite de ce--- teren 5000 e cladire magazin 15000e utilitati 8000 e banii mei ii blochez alaturi de cei ai guvernului intr-un cont la vedere unde nici comisionul de retragere nu-l cunoastem ce se intampla cu firma daca nu obtin finantarea iar teren constructie vor fii pe firma atunci statul te va impozita cu 3 maini pa pa bani vostri
@molul. Sunt mail multi projecte care nu ar trebuie sa fie atat de complicati si poate sa obtin finantare pentru a se incepe o activitatea. Eu cred in acest program, nefiind om politic pro guvernul actual. E ceva bun pentru populatia cu initiativa si care cu tot are mai multe posibilitati. De ce ar trebuie sa las teren la projectul. O inchiriez. Ce vrei sa contruiesti?. Fac un plan de afaceri pentru timp scurt. Si cheltuiesti bani propriu si cel finantat pentru a dar curs la o iniciativa, mai mica dar cu capacitate de a sa cresc, si cu asta basta.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Dan Staicut a scris:

shana_bts a scris:

stiam ca incepand de luna aceasta tinerii pana in 35 de ani puteau sa acceseze fonduri nerambursabile pana la 10 000 euro. are cineva noutati? si imi poate recomanda cineva un consultant pentru proiect? multumesc!

Limita maxima e 35 ani. Si limita minima care e?

In primul rand trebuie sa aveti 18 ani ca sa puteti infiinta societatea . Deci aceasta este "limita minima " .
Mai multe informatii: ghid, legislatie si inscriere pe site-ul:

[ link extern ] /

AGENTIA PENTRU IMPLEMENTAREA PROIECTELOR SI PROGRAMELOR PENTRU IMM-URI

Inscrierea on-line a planurilor de afaceri de catre SRL-D va fi activa incepind cu data de 22.02.2011 la urmatorul link: [ link extern ] /
De curiozitate, a studiat cineva cu atentie acest program?
De la obiectivul Programului, cine organizeaza acest program, cu ce bani se sutine acest program etc

Care este legatura intre acest Program si Normele Europene?

Inteleg ca unele activitati sunt interzise de Organizatorul si Finantatorul Programului iar celelalte de Normele Europene. A se vedea ghidul de pe aippimm care este cel mai complet in informatii, multe introduse de curand.

Statul vrea sa ajute tinerii si economia dar, normele europene ne interzic sa dezvoltam agricultura printr-un program sustinut de stat?
Cine, cui si cum ai vrea binele atunci?

Se va publica oare lista cu proiectele aprobate, obiectul proiectului, valoarea defalcata pe cele trei coponente ... sa vedem si sa analizam si noi ce si cum.

Consider ca informatiile complete au venit foarte tarziu, din 15 pana in 22 sa-ti deschizi firma(cu 2 zile nelucratoare) sa te hotaresti si sa faci proiectul...

Succes,
Stefan

Alte discuții în legătură

Srl d urile...ce facem mai departe? gabyspy2005 gabyspy2005 Am infiintat firmele, dar astia de la cec habar nu au de program! ne a pacalit guvernul? ei cer dovada cofinantarii dar nu dau nici o indicatie in ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt tineri intreprinzatori cz_beatrix cz_beatrix buna, as dori sa deschid o afacere si sa profit de fondurile pt tineri intreprinzatori oferite de stat; cum se procedeaza? care sunt demersurile si in ce ... (vezi toată discuția)
Aplicatie srl-d CristiMinc CristiMinc Buna ziua, Referitor la Programul SRL-D, Conditia de varsta sub 35 ani, se refera la faptul ca aplicantul trebuie sa aiba sub 35 de ani la data infiintarii ... (vezi toată discuția)