avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atragerea raspunderii patrimoniale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atragerea raspunderii patrimoniale

Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ca inginer , aceasta a intrat in proces de reorganizare judiciara . Din pacate cei care au administrat nu au reusit sau nu au vrut sa mai sa salveze aceasta societate . S-au acumulat datorii catre stat , patrimoniul a fost transferat catre alte societati din cadrul unui holding si s-a ajuns la procedura de declansare a falimentului . Mentionez ca nu am avut calitate de actionar iar acum sunt chemat in instanta pentru atragerea raspunderii patrimoniale . Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva avand doar calitatea de salariat si ce ar trebui sa fac . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 12:08, 16 Februarie 2011
adrian stoica a scris:

Mentionez ca nu am avut calitate de actionar iar acum sunt chemat in instanta pentru atragerea raspunderii patrimoniale . Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva avand doar calitatea de salariat si ce ar trebui sa fac . Va multumesc anticipat .

Da este posibil ...
Citatia ar fi trebuit sa fie insotita de o copie a actiunii...
Pana nu cunosteti motivele pentru care reclamantul solicita atragerea raspunderii patrimoniale personale nu va puteti apara

Prezentati-va la proces si aparati-va interesele ori dovediti ca sunteti nevinovat.

Succes!
In ce calitate ati fost angajat este foarte important, apoi daca se va dovedi ca si dvs ati contribuit la starea de faliment veti suporta consecintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)