avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nu poti munci normal,cand esti spionat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nu poti munci normal,cand esti spionat

Din punct de vedere legal,pana unde poate merge un sef cu spionarea subalternilor?Nu stiam de ce nu-mi functiona PC,pana intr-o zi cand m-am hotarat sa mai sterg de prin el ...si am descoperit ca aveam instalat fara stirea mea,Team Viewerul .Lam dezinstalat si PC functioneaza perfect.Cineva,de pe un PC din alta locatie(acasa), vroia sa stie ce fac in fiecare minut.Va rog mult sa-mi spuneti,este legal?Daca in lipsa mea instaleaza din nou acel program,cum trebuie sa procedez?
mi-am editat mesajul, nu vreau sa supar pe nimeni, nu caut sa mi se spuna ca am dreptate.stima.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
ContSters72658, utilizator
pneagu a scris:

Nu poate prelua controlul decat daca tu il dai, respectiv sa-i dai parola care este alta de fiecare data cand activezi team wiewer-ul. Deasemenea, cand dai controlul altcuiva se vede pe pc-ul tau, ecranul monitorului fiind albastru.

Incorect. Programul mai sus mentionat ofera acces prin ID si parola ce pot fi configurate fara stirea utilizatorului PC-ului. Adica nu trebuie sa dea nici un 'accept' pentru a se efectua conexiunea.

Si da, cum s-a mai spus, exista altele care nu-s detectabile nici de catre unii specialisti.

Ilumy, daca puteti dovedi ca v-au fost citite e-mail-urile personale atunci ati putea face cate ceva. Altfel nu prea. Ce au facut oricum nu este tocmai legal pentru ca firma trebuia sa va fi informat de existenta acelui program.
pneagu a scris:

@vallentin24
folosirea tw in timp ce un alt user foloseste calculatorul presupune dereglarea activitatii utilizatorului peste care ai intrat (logic, ii misti mouseul ii perturbi activitatea sau daca doar intrii si te uiti tw te informeaza)

Si nu am spus ca utilizatorul poate observa? Ce legatura are tw cu imprimanta?
"Si in final", daca nu ma pricep "ma bag" , asa mai invat de la un specialist care raspunde. Nu ar trebui sa va supere.:offtopic:


Ai dreptate.. nu te pricepi la tw...dar.. =D>
TW.. are setari multe ca orice alt prog. si poate fi setata o parola fixa cu care poate intra oricand cel ce l-a instalat.. plus alte setari..(iar daca apelezi la varianta pro a tw-ului ai si mai multe setari decat pe varianta free..
E adevarat ca tw poate fi utilizat cu incredere cu varianta ce ai enuntat-o mai sus (cea cu schimbarea parolei la pornire prog..) dar asta cand il lasi asa setat.

"De la inceput a adus pe cineva si a zis ca trebuie sa fie toate cele 4 calculatoare in linie,el putand intra la noi oricand(noi fara parola).Apoi a considerat ca nu ajunge atat,iar cel de acasa trebuia sa se joace toata ziua dea securitatea si a instalat din 2009 ,fara ca noi sa stim,Team Viewer-ul.PC-ul functiona foarte greu,uneori nu mai puteam folosi imprimanta deloc si nu aveam ce sa-i fac.Acum cand am descoperit si am dezinstalat acest blestemat de program,lucrez foarte usor,cu imprimanta nu mai am probleme.Sunt si eu curioasa daca in lipsa nostra,il v a instala iar."
Daca a zis de la inceput ca are acces la voi, nu vad de ce ar mai fi fost obligat sa zica cand a pus TW.? Stiati ca supravegheaza de la inceput. Poate chiar sa va ia la rost de ce ati sters programul. Eu sa-mi stearga un angajat ceva program din computeru firmei fara sa ma intrebe as face urat. X-(
Cel mai bine e sa disutati cu shefu despre problemele de functionare ale pc-ului si sa gasiti o rezolvare convenabila. ;)
Să înţeleg că pe dumneavoastră vă deranjează că şeful vă priveşte desktopul? :))
Bine vă face! Oamenii merg la servici ca să muncească, nu să-şi citească e-mailurile personale. Omul are voie să instaleze absolut ce doreşte pe computerul care se află instalat într-un birou de care răspunde. Multe companii chiar pedepsesc cu tăieri din salariu acest tip de fraudă (da, faptul că dumneavoastră vă citiţi mailul pe computerul companiei este fraudă dacă nu este aprobat expres de angajator).

Aşa că puneţi mâna şi lucraţi, cât mai puteţi, având în vedere că restructurările nu iartă pe nimeni, şi nu vă mai gândiţi la TeamViewer. Iar dacă aveţi prea mult timp liber în timpul serviciului, cinste dvs., sper că într-o zi cineva se va ocupa de asta :)
Aici intram in alte polemici. Unii au voie sa vada filme online si altii, din acelasi birou n-au voie nici sa citeasca documentatie din tematica job-ului. Si seful doarme in post.
Ideea este ca pentru a se folosi astfel de programe, trebuie sa fie notificat angajatul. Altfel se pot incalca multe drepturi.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea convorbirilor telefonice si monitorizarea calculatorului. kty80 kty80 BUna ziua, In aprile va scriam de faptul ca noul sef doreste sa-mi modifice fisa postului...etc. Din fericire inca nu a facut-o insa m-a pus la curent cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire psihica smile_and_nothing_more smile_and_nothing_more mi-a povestit o prietena ca a stat cu un baiat..aveau amandoi parolele la messenger si un program instalat in pc amandurora..zicea ca ea intra la el in pc cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)