avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua

Am si eu o intrebare, am facut acel credit de nevoi personale in decembrie 2009. Am platit vreo cateva luni ratele, dar am ramas o perioada fara servici si am lucrat la negru.Acuma m-am angajat si ma sunat o firma de recuperare ca am o datorie de 5500 de ron si sa ii achit cat mai repede, in caz ca nu achit ma vor exectuta silit nu am niciun bun pe numele meu .M-am angajat la o firma. daca deschid un cont la alta banca pe numele altei persoane in care firma sa-mi vireze salariul in el, poate sa imi faca aceea proprire din salar?? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
claudiu27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:46, 13 Februarie 2011
In primul rand exista o neconcordanta in ceea ce ati scris.Daca ati facut creditul in decembrie 2010 ,nu aveati cum sa paltiti ratele cateva luni,apoi sa intervina si o perioada in care nu ati lucrat. Banuiesc ca este vorba despre un alt an.
In al doilea rand nu se poate ca firma unde lucrati sa vireze banii intr-un alt cont de card ,decat cel al Dvs,deoarece pe baza acestor viramente ,face dovada platii salariului catre Dvs.
Da,firma va poate face poprire pe salariu,in cazul in care primeste o adresa de executare a obligatiilor Dvs. fata de banca.
scuze, m-am corectat dupa aceea..dar inainte ca firma sa imi faca acea proprire ma gandesc ca trebuie sa semnez si eu un act ceva...sau se face fara instiintarea mea?
Nu trebuie sa mai semnati nimic,sunt obligati sa va faca retinerea din salariu. Imi pare rau ,multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi - e posibila prescrierea? ioanaoprea01 ioanaoprea01 Buna ziua. In august 2008 am incheiat cu o banca 2 contracte pentru 2 carduri cu descoperire de salariu (circa 3 salarii pe fiecare, undeva la 2000 – 2500 ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de banca! lumifatu lumifatu sper sa ma puteti lamuri in problema pe care o am. am un card de cumparaturi la o banca la care mai am de achitat 790 lei si spun ei o intarziere in achitarea ... (vezi toată discuția)