avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca si slogan
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca si slogan

Buna ziua,
Am dori sa inregistram o denumire a societatii ca si marca si pe langa aceasta vrem sa apara si un slogan. Intrebarea este daca putem face asta intr-o singura cerere sau sunt considerate marci diferite si in consecinte trebuie cereri diferite?
De asemenea as dori sa aflu daca pentru a putea sa folosim ulterior marca pe produse promotionale (sepci, palarii, pixuri, cataloage, etc) e nevoie sa o inregistram si pe clasele de produse aferente pe care de altfel noi nu le producem. Suntem o firma de servicii.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
mara78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 17:46, 15 Februarie 2011
numele comercial +sloganul se pot inregistra ca o singura marca (intr-o singura cerere).

Din punctul meu de vedere, inregistrarea marcii pe clasa 35 (publicitate) ar fi suficienta deoarece folosirea marcii dvs pe produse promotionale fabricate de altii reprezinta o actiune de reclama.

Nu ar strica sa inregistrati marca si ptr clasele 25 (sepci), 16 (papetarie, cataloage), dar numai cu limitare la produse promotionale- nu se stie niciodata ce interpretare va da instanta romaneasca intr-o asemenea chestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea expresiilor mony mony Buna ziua! Firma mea are deja inregistrata marca individuala (combinata) insa acum dorim sa inregistram si doua expresii sau slogane pe care sa le aplicam pe ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)