avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare cu clauza de intretinere si abitatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare cu clauza de intretinere si abitatie

am vandut casa si terenul fetei mele impreuna cu sotul acesteia. in contract este prevazuta o clauza de intretinere si abitatie pt perioada vietii si abitatie pt toata locuinta. acum mi s-a restrans accesul, respectiv mai am posibilitatea de a ma folosi doar de doua camere din cele 5 camere + o camera , baie si bucatarie construite dupa incheierea actului de vanzare cumparare. eu am dreptul sa locuiesc in orice camera a casei? inclusiv in cele construite ulterior? ei au dreptul sa locuiasca in oricare din camere sau numai cu acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 12:25, 14 Februarie 2011
daca aveti trecut drept de habitatie pe toata locuinta, aveti dreptul sa va folositi de ce e trecut in contract, alea 5 camere. fata foloseste cu acordul dvs.
Dumneavoastra aveti un drept de posesie( jus possidendi )si unul de folosinta asupra imobilului ( jud fruendi ).

Aceste drepturi nu va pot fi ingradite.Dreptul de dispozitie ( compus din dreptul dreptul de dispozitie materiala, dreptul de a amenaja , a conserva bunul , a-i aduce imbunatatiri , si dreptul de dispozitie juridica, dreptul de a instraina imobilul ) nu va mai apartine.

Drepturile si obligatiile dumneavoastra , in calitate de detentor precar ,le regasiti in contractul de vanzare -cumparare cu drept de abitatie .

( acesta este legea partilor).
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua,
mai pe intelesul dvs. asa cum s-a precizat anterior aveti dreptul de a locui in orice camera doriti, iar dansii nu au dreptul de a impune nimic atat timp cat aveti clauza de habitatie viagera in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu drept de abitatie anisoarasimona anisoarasimona avem act de vanzare cumparare asupra casei mamei mele cu clauza urmatoare:transmiterea proprietatii cu toate atributiile sale si predarea bunului imobil ... (vezi toată discuția)