avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajarea studentulor la zi si a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajarea studentulor la zi si a minorilor

In ce conditii se pot angaja la o firma studentii de la zi si minorii.
Cel mai recent răspuns: Raluca Maria Haisiuc , Consilier juridic 13:05, 15 Februarie 2011
Studentii pot incheia un contract de munca. Daca nu gaseste un loc de munca al carui program sa fie in afara cursurilor, modul cum "impaca" programul de lucru si cursurile facultatii este problema personala a studentului.

Varsta minima pentru angajarea unei persoane este de 16 ani.
Cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, poate incheia un contract de munca in calitate de salariat si la implinirea varstei de 15 ani, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.
Este interzisa incadrarea in munca a persoanelor sub varsta de 15 ani.
Atentie si la durata programului de munca al minorilor: in cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână si nu pot presta muncă suplimentară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii la un srl mona_lisa mona_lisa Buna ziua! La un SRL pot angaja personal cu prestari servicii pe perioada de vara ? Care e varsta minima pe care trebuie sa o indeplineasca respectiva ... (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)