avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D392-CMI MEDIC DE FAMILIE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D392-CMI MEDIC DE FAMILIE

un CMI trebuie sa depuna 392?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 23:44, 26 Februarie 2011
Chiar daca platesti impozit la norma de venit, pentru TVA se respecta aceleasi reguli. Tot liberul profesionist care are venituri potential impozabile d.p.d.v. TVA, trebuie sa-si tina Registrul de vanzari si Registrul de cumparari. Norma de venit nu are legatura cu TVA-ul. Daca cifra de afaceri depaseste 35.000 EUR si desfasori activitate impozabila, chiar daca esti platitor de impozit pe venit la norma, devii platitor de TVA. Punct.
CMI-ul este furnizor de servicii medicale. In unele judete nu se cere aceasta declaratie pentru medici, in altele se cere.De ce oare?
simonaoprica a scris:

Atentie,de exemplu taximetristii care au PFA si au fost anul trecut la norma de venit depun si ei declaratia 392 B.Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca depun si ei.


Obligatia depunerii declaratiei 392B INCLUSIV de catre I.I., I.F., PFA, impozitati pe baza de norma de venit nu este intamplatoare. In acest mod doreste Fiscul sa afle nivelul venitului REAL fata de cifra-fantoma care se numeste norma de venit.

In alta ordine de idei insa, nu inteleg de ce atata polemica pe aceasta tema, odata ce acest tip de declaratie se poate completa in 2 minute...
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters44758, utilizator
Pentru ca s-au gandit in 2011 ca se depune incepand cu 01.012010 au schimbat pragul sumelor declarate si foarte multi nu stiu sa o depuna,iar amenda este intre 1000-5000 lei.
Chiar nu stie nimeni ca obligatia depunerii acestei declaratii, inclusiv de catre II, IF, PFA si ce mai vreti voi, nu este de anul asta? Singura modificare adusa anul acesta a fost marja de 0-35000EUR pentru ambele categorii de persoane impozabile. Hai sa va vand un pot, domnule consilier "atticus". Daca esti PFA si-ti tii contabilitatea in CIEL, ala nu stie sa faca declaratia 392. Asa ca, daca-ti tii contabilitatea de mana sau in programe "inteligente", nu cred ca-ti ia 2 minute sa faci declaratia asta. Iar daca mai desfasori si o activitate scutita de TVA, atunci sa te tii! Nu de alta, da' citesti pe forumuri ca trebuie sa depui declaratia 392 pana maine.

Alte discuții în legătură

Tva stan camelia stan camelia Avand in vedere ca serviciile medicale sunt scutite de TVA, PFA - urile care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale care depasesc plafonul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 adibocu adibocu sunt PFA instructor auto daca am fost anul trecut cu norma de venit si de anul asta sunt cu venit real,estimat si regularizare trebuie sa depun declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 a sau b magnectical magnectical Pentru o firma suspendata din 2010, care a fost platitoare de tva dar in urma suspendarii s-a anulat inregistrarea la Tva din oficiu cf legii se depune ... (vezi toată discuția)