Este bine ca aveti puncte de vedere personale. Suntem oameni si gandim ca oamenii, insa daca v-ati afla in situatia de a fi dvs. cei/cele care tre' sa faceti repartizarile pe LP (lista de plata), atunci punctul dvs. de vedere s-ar reduce la cel impus de legislatie - punct!
Avem in asociatie mai multe persoane singure, care detin apartamente cu 3 sau 4 camere. Aici este necazul cel mai mare, cand, eu, administrator tre' sa explic de fiecare data de ce si pentru ce, ca dansa nu merge cu camerele in spate folosind liftul, precum si alte argumente pe care le-ati expus mai sus - cu indreptatita dreptate, insa v-am spus, as. prop. trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Daca procedezi cum vor proprietarii, vin inspectorii de la serv. asociatii de proprietari (la reclamatia unuia care are 5-6 persoane in evidenta as. prop.) si sa zicem ca prima, a doua oara nu te sanctioneaza sau poate primesti un avertisment, dar daca continui, poti sa o incurci, in sensul ca-ti anuleaza atestatul, iar presedintele este amendat cu 300-500 lei.
Asta este. Restul sunt discutii, sa ne ocupam timpul - nu va suparati.
@mararol,
...Aceasta lege este facuta de administratori pentru administratori,in detrimentul proprietarilor.Toata legea asociatiilor de proprietari este facuta si modificata,ca sa ii dezavantajeze pe proprietari,in avantajul presedintelui,administratorului si alti 3,4 care le iau banii proprietarilor.Facand un calcul,pe spatele proprietarilor stau,sau mai precis din banii proprietarilor sunt platiti: presedinte,contabil,administrator,casier,cenzor,femeie de serviciu,portari...etc....
Ce bine ar fi sa fie asa. Pe mine ca administrator, vechi de peste 30 de ani nu m-a intrebat nimeni niciodata cum sa fie, cum sa facem, cum sa impartim - asa ca chiar daca aceasta legislatie s-a facut in folosul nostru, al administratorilor si presedintilor, eu personal, nu realizez acest lucru, adica nu "vad" niciun avantaj in folosul celor enumerati de catre dvs.
Sunt punctele dvs. de vedere si asa cum s-a mai scris pe aceasta tema - incercati dvs. sa intrati in comitetul executiv sau in comisia de cenzori, sa munciti fara remuneratie si mai discutam. Este si munca si raspundere - fara dor si poate, insa unii se mai gandesc la "epoca de aur", cand un presedinte de asociatie isi desfasura activitatea fara a primi bani - insa, la noi aceasta functie nu o putea ocupa fitecine, era ocupata de catre presedintele com. de partid pe cartier (cum care partid? partiul unic...). La fel si celelalte functii, care erau numite de undeva de la centru - asta daca ati apucat acele timpuri, daca nu, va rog sa ma credeti pe cuvant.
Cum va spuneam, pentru mine impartirea si repartizarea costurilor, se poate face si dupa nr. de la pantofi, ar fi exact acelasi lucru. Facem inventarul, facem o medie pe apartament - matematica este simpla si mai ales suporta cam orice, mai putin 1:0, da?
Cred ca am inteles bine, dvs. nu va legati punctual de cineva, insa "bateti la hadarag", asa ca sa discutam discutii. Ca ce bine era inainte!
Daca vreti sa facem ceva cu adevarat, mergeti impreuna cu 20-30 de vecini, la biroul deputatului sau senatorului pe care l-ati votat si solicitati-ii ajutorul in aceasta privinta. Acesta la randul sau sa faca loby printre colegi, sa le explice cum vrea poporul asta si asta si poate la o viitoare legislatie, vom vedea si noi anumite schimbari, altfel, ne dam cu parerea pana nu o sa mai putem...