avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nefacuta din 1927
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nefacuta din 1927

Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema:

Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au decedat stra-bunicii (care au construit casa) si bunicii. Bunicii au locuit aici si au platit impozitul peste 30 de ani. In prezent, plateste impozitul mama mea (de 18 ani incoace), care se si ocupa de gospodarie.

Cum se poate face succesiunea si ce taxe ar trebui achitate?

Mentionez ca mama mea are un frate care locuieste in alta parte si ca aceasta casa este afectata de inundatiile din 2005 si practic inabitabila.

Va multumesc anticipat pt raspuns!
in speta, "mama" este femeia care i-a dat viata persoanei care a adresat intrebarea in forum!!! PROCEDURA SUCCESORALA SE DESCHIDE DE CATRE MOSTENITORI, NU DE CATRE DEFUNCT!!! respectiv de catre MAMA, care a mostenit de la "bunici"(cum sunt mentionati in speta). drept urmare, nu vad de ce considerati ca ar fi necesar ca mama sa se spanzure, pentru ca ulterior sa deschida procedura succesorala. din cate stiu, mortii nu pot face asta. procedura succesorala nu poate fi deschisa de catre persoana cu care "discutam" noi aici, in forum, pentru ca mama sa este inca in viata, deci nu se poate pune problema calitatii sale de mostenitor. persoana in drept sa ceara dezbaterea mostenirii este MAMA, care a avut vocatie concreta la succesiunea lasata de BUNICI, alaturi de frate, in calitate de descendenti de gradul 1 !!!...descendenti care, in baza principiului proximitatii gradului de rudenie, au inlaturat de la respectiva mostenire pe descendentii subsecventi, respectiv, pe dl/dna tsk766 (nepot al defunctilor).
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru fila de rol aferenta imobilului (de la primarie);

Kyandra, poti sa imi spui, te rog, in cazul unui teren situat in Sectorul 3, Bucuresti, unde ma adresez? la Primaria Mun. Bucuresti sau Primaria Sectorului 3 ?
Totodata, pentru a solicita o adeverinta din care sa reiasa bunurile aflate in evidentele primariei pe numele bunicului ( decedat) , unde ma adresez ? la Primaria Mun. Bucuresti sau Primaria Sectorului 3 ?
intabulare drept de proprietate teren, in baza Titlului de proprietate si inscrierea constructiilor. Este nevoie doar de o documentatie cadastrala efectuata de un expert autorizat de cadastru. Dati o copie legalizata la dansul dupa T.P.il duceti la fata locului si dupa cca o luna actele de proprietate vi le trimite acasa.
Daca detineti titlu de proprietate pentru teren, atunci pentru casa poate opera accesiunea imobiliara artificiala. Nu mergeti pe uzucapiune. Desigur ca ar trebui sa primiti consultanta de specialitate din partea unui avocat care sa aiba posibilitatea de a studia dosarul in ansamblu, pentru a va putea indica cea mai buna solutie pentru cazul dumneavoastra.
romascanu a scris:

tsk766 a scris:

Mama spune ca i s-a dat un titlu de proprietate pe teren

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mama poate deschide procedura succesorala

Da, daca se ...spanzura mai intai. (ma iertati tsk766) Pentru ca succesiunile se deschid prin MOARTE. :hammer: ...mai Lascoschi :hammer: Pricepi!? Iar femeia aceasta, daca SPUNE ceva, insemna ca ...n-are tarana in gura.

DACA mama apare pe titlul de proprietate atunci mama ESTE proprietar pe teren si poate INTABULA acest teren. (n-avem de ce sa mai dezbatem succesiuni de la Adam si Eva incoace...)

Din postarea userului se viza mostenirea.
A se vedea postarea de mai jos.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)