avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nefacuta din 1927
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nefacuta din 1927

Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema:

Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au decedat stra-bunicii (care au construit casa) si bunicii. Bunicii au locuit aici si au platit impozitul peste 30 de ani. In prezent, plateste impozitul mama mea (de 18 ani incoace), care se si ocupa de gospodarie.

Cum se poate face succesiunea si ce taxe ar trebui achitate?

Mentionez ca mama mea are un frate care locuieste in alta parte si ca aceasta casa este afectata de inundatiile din 2005 si practic inabitabila.

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Felicitari d-nei Romascanu si multumiri, exact asa a rezolvat si fratele meu o problema similara: avea titlul de proprietate al terenului pe numele lui, a luat adeverinta de la Primarie pt. constructia existenta pe teren, a efectuat documentatia cadastrala si a obtinut CF (intabulare), fara a mai fi nevoie de succesiune.
Incredibil! :slap:Trebuie doar o documentatie cadastrala. Nimic altceva. Nici avocat, nici notar. Titlul de proprietate trebuie intabulat. Daca T>P.s-a eliberat pe un defunct, abia dupa intabulare se va dezbate succesiunea. Atat
romascanu a scris:

ISAC MARY a scris:

trebuie sa detineti actele ce fac dovada proprietatii de la inceputuri si succesiv la zi ,

De cand? De la care inceputuri? De la Big Bang sau de la supa de cuacervate?

Ma iertati, dar tocmai ma straduiam sa explic mai sus de ce nu mai trebuie probat sirul transmiterilor succesive.
Ma oameni buni! Daca bunul simt si anii de facultate nu v-au ajutat sa intelegeti o solutie naturala a unei probleme, lasati-va, frate, de meserie!Daca femeia asta explica pentru tot omul, si mai si argumenteaza, iar voi o tineti ca badea cu fluierul, nu faceti decat sa bagati lumea in ceata! sunt atatea forumuri pe care puteti posta aberatii, incat nu vad ce cautati pe aici! Lasati-i aici pe aia care stiu ce vorbesc!
Buna seara. Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie facut in urmatoarea situatie: bunicul meu si fratele lui au ramas orfanii la vastra de 9 ani a bunicului, acestia au fost crescuti de un unchi apoi la vastra de 20 ani bunicul sa casatorit si a luato de la zero pe terenul unde sa nascut si crescut pana la 9 ani. Fratele sa casatorit si sa dus la sotie in casa. Bunicul are 2 baieti , unul a ramas in casa sa aibe grije de bunici mei iar celalalt sia cumparat apartament. La casa sau facut foarte multe renovari de catre fiul ramas in casa. Bunicul a decedat in 2004 iar in acea casa acum locuieste bunica, fiul ei si sotia acestuia. Cei de facut ca fiul sa fie propietar pe acea casa, este bine sa faca acum cat traieste si mama acestuia sau sa astepte dupa de decesul ei. va multumesc
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul, unde mostenutorveste si fiul care a plecat din casa . Acesta poate sa renunte la partea sa sau sa o cedeze la un partaj apoi sa faca bunica un contract de intretinere cu fiul care a ramas in Casa.in cazul in care nu faceti ce v am spus mai sus, dupa decesul bunicii se va dezbate si dupa dansa si dupa bunic la mostenire venind si fiul care nu mai locuieste in prezent acolo.

Alte discuții în legătură

Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)