avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de dechidere a procedurii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de dechidere a procedurii

In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala.
In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, neachitata pana in prezent de SC ZM SRL.
In contractul comercial dintre cele 2 societati a fost inserata urmatoarea clauza compromisorie :" in cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, ele vor foi supuse spre solutionare Comisiei de Arbitraj comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie ..."
Fara a incerca sa solutioneze litigiul la instanta de arbitraj, SC CR SRL a introdus in 2008 o cerere de deschidere a procedurii insolventei impotriva SC ZM SRL.

Intrebare:
1. ce valoare mai are in acest caz clauza din contractul incheiat intre cele 2 societati?
2. poate debitoarea sa invoce vreo exceptie in contestatia pe care o va formula in cauza si in ce masura este admisibila?


Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
iq_alias, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 01:27, 4 Martie 2009
Si nu ar fi trebuit sa se scrie acest lucru in contestatie?
As dori sa stiu ce exceptii se pot invoca in contestatie ( oug 119/2007), in cazul in care debitorul actionat in instanta nu mai era asociat la societatea debitoare in momentul producerii pagubelor pretinse de creditor.
Mentionez de asemenea urmatoarele:
- eram asociat in momentul semnarii contractului, dar nu a fost semnat de mine;
- nici-o factura nu este semnata de mine;
-creditorul a fost instiintat si i s-a pus in vedere ca trebuie sa schimbe documentele, inainte de momentul pagubei;
-eu stiu doar ca mi-am vandut sociatatea administratorului prin procedura legala ceruta de ONRC prin cedarea activului si a pasivului si cu atestat fiscal.
-creditorul are o clauza contractuala prin care asociatii garanteaza eventualul debit.......... dar care asociati.....prezenti, viitori..... care????? - si apoi unde exista \"acordul de vointa\" al celui care garanteaza - ce vina are asociatul pentru actele intreprinse de administrator???:">
Multumesc frumos!
o Intrebare - am un client care m-a anuntat tarziu despre comunicarea unei cereri de deschidere a falim. impotriva sa, dupa cele 10 zile de decadere...am introdus totusi contestatie , cu atat mai mult cu cat cererea este introdusa la intimidare , pentru o datorie de aprox 11.000 de lei , desi clientul meu e solvabil, are cifra de afaceri pe 2008 de 90.000.000 lei , depunand in acest sens alaturi de contestatie si extrasele de cont plus bilant contabil inregistrat la M.F care demonstreaza acest lucru...a, si inca un lucru- din datoria pretinsa , clientul a platit cam 8000 de lei pana la primul termen, restul nerecunoscandu-l ca fiind datorat...bineinteles ca instanta a pus din of. problema tardivitatii contestatiei, ramanand in pronuntare pe acest aspect evident ...acu problema e daca instanta va respinge totusi cererea reclamantului, avand in vedere actele depuse la dosar si solicitarea mea de a considera contestatia ca avand rol de intampinare ( stiu, a fost doar un artificiu de moment)...exista sanse sa nu-mi ia in considerare inscrisurile evidente de puse la dosar, interpretand ca a operat decaderea inclusiv din dreptul de a depune inscrisuri in aparare?VA ROG SA-MI COMUNICATI OPINIA VOASTRA , eventual bazata pe jurisprudenta, PLS!!!
Da, instanta va avea in vedere acele inscrisuri. Pacat ca nu ati fost vigilent trebuia sa faceti contestatie si sa cereti si cautiune.. este clar ca va admite exceptia. Dar acest lucru nu inseamna ca nu va puteti apara sau ca devine admisibila cererea formulata impotriva dvs. Judecatorul sindic poate constata si din oficiu ca cererea creditorului este neintemeiata.Nu uitati ca mai aveti si posibilitatea de a formula recurs.Problema e ca la o deschidere de procedura se vor ingesui toti creditorii inclusiv si mai ales finantele.
Trebuie sa faceti dovada ca nu ati incetat platile ( ca de aici porneste insolventa)Nu conteaza natura, cauza sau izvorul creantei, va trebui sa dovediti ca nu e certa, lichida si exigibila potrivit art. 379 C.proc.civ.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Georgeta Istrate Georgeta Istrate Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolvente peste termen sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile ... (vezi toată discuția)