Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai explicit:
- scara blocului face parte dintr-o asociatie de poprietari.
- s-a pus problema repararii acoperisului(mai mult izolarea sa, acoperisul este plat)
- mai mult de 50% dintre locatari nu sunt de acord cu repararea acestuia din diverse motive
- presedintele de la asociatie a zis sa facem un tabel(nume, prenume, CNP, nr, serie BI, nr apt, semnatura)cu cei care nu sunt de acord si se rezolva
- am facut o foaie, care a circulat pe scara si a fost completata de 50% + 1 locatari care nu sunt de acord
Partea interesanta(care ma nedumereste):
- cand sa predau tabelul, mi-a zis ca "trebuie sa semnez pentru tabel, iar daca se ajunge in instanta si se constata ca unul din vecini a completat si semnat pentru mai multi, eu sunt vinovat, deoarece eu am semnat pentru predarea tabelului". E posibil asa ceva? Avand in vedere ca pe tabel apar CNP-ul, serie, numar BI, de unde putea altcineva sa le copie si de ce as fi eu vinovat pentru acest lucru???
- Tot presedintele spune ca ar trebui sa vina la el toata lumea care nu este de acord cu copie dupa contractul de vanzare cumparare al imobilului. Asta nu este treaba asociatiei? Eu nu ma pot duce la oameni sa le cer copiile dupa contracte. El cum emite facturile lunarepe numele locatarilor daca el nu stie cine si unde locuieste (este presedinte de 5 ani...)?
Legat de actul de proprietate de care are nevoie presedintele: "de unde stie el ca cei din tabel sunt chiar proprietarii?" cu toate ca numele lor corespund cu cele pe care sunt emise facturile.
P.S.: La o adunare generala a asociatiei, dreptul de vot il au numai proprietarii din cate am inteles. El daca nu are copii dupa contracte, cum valideaza numai pe cei care sunt proprietari?
Pai aici asa este. Constituirea as. prop. se face cu 50% + 1 dintre proprietari care, cu ocazia intocmirii formalitatilor de infiintarea as. prop., acestia trebuie sa prezinte in copie actul de proprietate. Ei, ce se intampla cu ceilalti care din diverse motive nu au dus copii ale actelor de proprietate, nu au participat la sedinta de AG, nu au semnat tabele/proces-verbal ? Pentru a deveni membru cu drepturi depline este suficient sa adreseze com. executiv o cerere simpla in acest sens si desigur sa prezinte si o copie a actului de proprietate, ca sa stim pe cine alegem si cu cine votam... Dar lumea este destul de reticenta/cicumspecta, ca de ce, de unde si pana unde! Obligatii ca obligatii, dar drepturi avem? Pai avem daca vrem!
La infiintarea asociatiei de proprietari a fost redactat acordul de asociere care, pe langa descrierea proprietatii, contine si un tabel cu toti proprietarii de apartamente din asociatie si semnaturile acestora.
@Armenteros,
Este vorba despre ceilalti proprietari care cu ocazia constituirii as. prop. nu au semnat nimic, nici tabel nici proces-verbal, nimic. Ei sunt "pe-acolo" Nu au dreptul la vot, nu pot fi alesi - insa la obligatii sunt solidari... Eu asa am inteles intrebarea si in acest sens am raspuns.
Fond reparatii
angi25
Buna ziua tuturor!
Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati.
La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)