avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel nominal cu persoanele care nu doresc reparatiile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel nominal cu persoanele care nu doresc reparatiile acoperisului.

Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai explicit:
- scara blocului face parte dintr-o asociatie de poprietari.
- s-a pus problema repararii acoperisului(mai mult izolarea sa, acoperisul este plat)
- mai mult de 50% dintre locatari nu sunt de acord cu repararea acestuia din diverse motive
- presedintele de la asociatie a zis sa facem un tabel(nume, prenume, CNP, nr, serie BI, nr apt, semnatura)cu cei care nu sunt de acord si se rezolva
- am facut o foaie, care a circulat pe scara si a fost completata de 50% + 1 locatari care nu sunt de acord

Partea interesanta(care ma nedumereste):
- cand sa predau tabelul, mi-a zis ca "trebuie sa semnez pentru tabel, iar daca se ajunge in instanta si se constata ca unul din vecini a completat si semnat pentru mai multi, eu sunt vinovat, deoarece eu am semnat pentru predarea tabelului". E posibil asa ceva? Avand in vedere ca pe tabel apar CNP-ul, serie, numar BI, de unde putea altcineva sa le copie si de ce as fi eu vinovat pentru acest lucru???
- Tot presedintele spune ca ar trebui sa vina la el toata lumea care nu este de acord cu copie dupa contractul de vanzare cumparare al imobilului. Asta nu este treaba asociatiei? Eu nu ma pot duce la oameni sa le cer copiile dupa contracte. El cum emite facturile lunarepe numele locatarilor daca el nu stie cine si unde locuieste (este presedinte de 5 ani...)?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:56, 27 Februarie 2011
Scrie undeva in vreo lege ca proprietarii pentru a se inscrie in asociatie trebuie sa prezinte copie dupa actul de proprietate?. Ma gandesc ca unii au contract de vanzare-cumparare care pote fi confidential?.:">
Conform HG 1588/2007:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
g) la dobândirea proprietăţii, să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate;

Altfel cred ca ar trebui sa-l credem pe cuvant pe un cetatean care se prezinta la asociatie si spune ca el este proprietarul apartamentului 23, cand de fapt este doar chirias sau lasat sa locuiasca acolo de prietenul plecat in strainatate. Apoi mai vrea sa verifice activitatea asociatiei si/sau sa fie ales presedinte.
Buna ziua. Aceeasi problema o am si eu cu infiltratiile apei in planseu(locuiesc la ultimul etaj). As vrea sa stiu cine trebuie sa participe la la costurile repararii acoperisului. toata scara sau cei de pe tronsonul meu? in lege nu este stipulat acest lucru (cel din urma). sau se hotaraste printr-o A.G. cum dorim sa platim: pe tronson sau toata scara.?
si as mai avea o intrebare. daca cei care trebuie sa plateasca sa zicem cu 3-4 luni inainte pt. a se strange suma necesarii avansului reparatiei nu vor sa dea acesti bani ,cum se procedeaza? cum luam banii de la ei?
multumesc anticipat.
Reparatia acoperisului este o lucrare foarte costisitoare si ca atare la ea trebuie sa participe toti proprietarii de pe scara. Terasa este proprietate comuna, deci lucrarea trebuie facuta prin intermediul asociatiei de proprieatari.

Pentru aceasta lucrare e bine ca o mare parte din bani, daca nu chiar toata suma, sa fie stransa din timp in fondul de reparatii.
Altfel se negociaza cu firma respectiva sa se achite in rate si banii se pun pe liste sa fie incasati o data cu cotele, dar este riscant deoarece e posibil ca nu toti proprietarii sa plateasca la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatia terasei blocului IVANOVA IVANOVA Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, iar vecinul de la etajul 3, care a cumparat de curand apartamenntul a facut o hartie catre Presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati. La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)