avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire concediu crestere copil - angajatorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire concediu crestere copil - angajatorul sugereaza gasirea unui alt loc de munca!

Buna seara,
Sotul meu urmeaza sa termine concediul de crestere copil pe 4 martie....a sunat la sediul firmei si acestia nu prea au vrut sa vorbeasca, i-au sugerat sa vina sa faca cererea de reintoarcere si dupa aceea sa-si dea demisia...el ar dori sa revina...mai ales ca se gasesc foarte greu alte locuri de munca...de 3 luni cauta un loc de munca...a tot aplicat la diverse job-uri...si nu a gasit nimic!Care sunt drepturile lui si obligatiile angajatorului...care sunt pasii pe care ar trebui sa ii faca in perioada urmatoare...?Am inteles si de la alte persoane ca practic te fac ei sa iti doresti sa pleci...la el sediul este in Bucuresti, ca si zona de activitate el are Brasovul....dar asta nu reiese din contractul de munca...ii este teama sa nu il puna sa lucreze la Bucuresti....poate asa va renunta!...in locul lui pe Brasov este un alt angajat care a fost avansat....din firma o mare parte au plecat si au deschis alta firma a lor devenind concurenta....

Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 22 Februarie 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa revenirea din cic anamariap28 anamariap28 cic expira in mai 2012 si ma voi reintoarce la vechiul job pe acelasi post. Intre timp in firma s-au facut majorari salariale la toti angajatii, daca eu am ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)