avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cec retras din circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cec retras din circulatie

o firma cu care avem contract de vanzare cumparare ne-a lasat la incheierea contractului o fila cec in alb drept garantie
acum firma respectiva a intrat in incidenta de plati si ne solicita restituirea filei cec pe motiv ca a fost anulata( retrasa din circulatie cred ca e termenul corect)
suntem obligati sa o restituim avand in vedere ca am notificat firma respectiva ca vom completa fila cec respectiva cu suma pe care ne-o datoreaza
Cel mai recent răspuns: alexa231980 , utilizator 16:00, 22 Februarie 2011
Cecul nu mai e valabil este retras din circulatie in mod automat de catre banca si anulat.
Oricum cecul este un instrument de plata nu poate fi utilizat ca si garantie - conform legii cecului.
conform carui articol?
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
alexa231980, utilizator
Conform carui articol ce???

Cititi legea cecului si va veti lamuri toate problemele, scuze dar asa cred ca trebui sa procedeze un consilier juridic sau gresesc?

Daca ati fost notificat de societatea emitenta ca este in incidente bancare probabil ca v-au anexat si dovada comunicata de banca prin care aceasta arata ca..... pe perioada cuprinsa intre ... si..... Sc se afla in interdictie de a mai emite instrumente de plata.
ne-a transmis informatia prin mail
referitor la interdictia de a utiliza cecul drept garantie nu am citit legea cecului intr-adevar dar am citit opinii ale unor juristi conform carora desi cecul nu este instrument de garantii ci de plata in practica comerciala este folosit pentru garantarea contractelor
ceea ce ma intereseaza este daca avem sau nu voie - legal vorbind - sa introducem cecul la plata stiind ca firma debitoare este in incidenta de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)