avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate privata

Buna ziua,
In anul 1998 am cumparat la licitatie o casa. Acum ziaristii si actualul primar, infiarbantati de alegeri, publica in ziar tot felul de neadevaruri in legatura cu aceasta proprietate.
Au filmat si fotografiat dinstrada si au publicat aceste materiale.
Ma intereseaza daca au voie sa faca acest lucru atata timp cat imi afecteaza imaginea si ma deranjeaza.
Le-am spus ca este proprietate privata, insa spun ca strada este publica si pot filma si fotografia orice doresc.

Acum doresc sa fac o petrecere in aer liber la mine in curte si as dori sa stiu daca pot in vre-un fel sa le interzic sa-mi "violeze" intimitatea.
Nu sunt un vip sau o persoana sus-pusa ca sa fiu urmarita si nu am incalcat nici o regula privind licitatia acelei case.
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: olga.m , utilizator 23:58, 6 Septembrie 2010
Nu exista un text de lege expres.Nu va spun deoarece pt a deschide un astfel de proces trebuie sa ai la baza intreaga situatie de fapt si procesul are grad de dificultate ridicat.In contextul in care prima persoana care introduce o astfel de actiune va pierde se va crea un precedent.Ma refer la o hotarare judecatoreasca.
Daca imi dati voi un precedent in care s-a judecat cineva si a pierdut procesul va raspund pe privat.
Pe langa dreptul la intimitate (Veronica are dreptate, nu va este violata intimitatea prin fotografierea casei de pe domeniul public, chiar daca se face cate un cadru-doua pe zi) mai exista si dreptul la informare, de care se va prevala probabil presa.
Cat despre un proces, si precedente judiciare in acest sens cu privire la violarea intimitatii prin fotografiere de pe domeniul public colegul Laschovschi are dreptate, un astfel de proces este mai mult decat dificil, este trificil :O . Parerea mea.
=D> M-ai uimit, Adalbert! Mi-ai citit gandurile... :)
Oricum, daca nu exista text de lege expres, il intreb pe colegul daca reiese tacit de undeva... ca nu cunosc.
Si de ce nu ne spune, ca singurul lucru logic la care ma face sa ma gandesc, pentru justificarea acestui refuz, e pentru ca ... nu exista lege in acest sens ori similar!
In ceea ce priveste precedentul, asa cum mai spuneam, face cat o ceapa degerata. Si va mai fi asa, din pacate.
Cauti in orice colectie de spete si gasesti si pro si contra...

Imi amintesc... ma contrasem cu indrumatorul pe un termen in recurs, ceva elementar, de procedura, spuneam eu... motiv pentru care am fost pedepsita sa merg o juma' de zi la biblioteca baroului sa caut spete ca sa ma edific...
Am adus numai spete care-mi confirmau punctul de vedere, evident. Ma intreaba: chiar, numai asa erau?
I-am spus cinstit ca nu, da' nu eram proasta sa caut si spete in contra argumentatiei mele... :rofl: Ce dumnezeu!
inteleg ca sunt obligat (ca simplu cetatean) sa le vad figurile impertinente uitandu-se cu insistenta in curtea mea, cand si cat au chef?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
olga.m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere Alina.aly Alina.aly Buna seara! Locuiesc intrun andamblu de case cu o curte comuna in fata casei,mai exact 2 locuri de parcare in fata fiecarei case,teren propietate personala si ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin filmarea sau fotografierea unei persoane, grup de persoane sau cuplu, aflate in spatii publice (ex : strada, parc) poate reprezenta o violare a intimitatii ... (vezi toată discuția)