avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... art 36 din lg insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

art 36 din lg insolventei

care este semnificatia exacta a acestui text?

va expun pe scurt o speta: 2 soc comerciale sunt in litigiu (pretentii); impotriva societatii parate se deschide proc. insolventei de catre un tert, insa instanta sesizata cu actiunea in pretentii (judecatoria) judeca cererea de chemare in judecata, in paralel cu procedura insolventei de la Tribunal (reclamantul nu avea cunostinta despre deschiderea falimentului paratei, nefiind notificata de administrator/lichidator);
cine/in ce conditii trebuia sa sesizeze instanta care judeca actiunea in pretentii cu privire la faptul ca impotriva paratei s-a deschis proc insolventei, astfel incat sa se faca aplicarea art. 36 din Lg 85/2006?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 15:44, 22 Februarie 2011
otesani a scris:

cine/in ce conditii trebuia sa sesizeze instanta care judeca actiunea in pretentii cu privire la faptul ca impotriva paratei s-a deschis proc insolventei, astfel incat sa se faca aplicarea art. 36 din Lg 85/2006?


Practicianul în insolvenţă va formula cereri de suspendare a acţiunilor existente pe rolul instanţelor de drept comun având ca obiect realizarea creanţelor faţă de averea debitorului, menţionând totodată numărul dosarului de administrare a procedurii insolvenţei în cadrul căruia creditorii pot formula eventuale cereri de înscriere a creanţelor lor {sursa - Manual de bune practici in insloventa).
Oricare dintre partile interesate pot solicita judecatoriei suspendarea judecatii dosarului in pretentii pana la solutionarea procesului de insolventa. Creditorul se poate indrepta cu cererea sa in pretentii in dosarul de insolventa unde isi va inscrie creanta la masa credala.
Cel care e supus procedurii legii 85/2006 in caz ca este intr-un litigiu in derulare va invedera instantei ca are obligatia sa faca aplicabilitatea art. 36. Asta doar in cazul in care face aparari.

Cu privire la notificarea de catre adm judciar, acesta face acest lucru prin intermediul BPI si daca s-a publicat sentinta de deschidere a procedurii ati fost notificata, daca nu..... sunteti in termen sa formulati cerere de inscriere la masa credala.

Instanta investita cu actiunea in pretententii daca nu este sesizata cu privire la deschiderea falimentului judeca in continuare litigiul nu face cercetari daca exista sau nu vreun impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)