Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 9348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizare

Buna! Ma aflu intr-o situatie deosebita si as dori sa va cer ajutorul! Lucrez intr-o institutie publica, functionar public in urma reorganizarii s-au restructurat posturi, din serviciul nostru eu va trebui sa plec, criterii nu au existat, eu sint unic intretinator de familie, divortata, cumulat pe ultimii 3 ani punctajul meu la evaluare a fost mai bun decit a unor colegi care ramin, in conditiile in care ramin 2 posturi personal contractual care se vor transforma in functii publice de executie(fnctionar public), singurul motiv este ca postul meu este referent de specialitate(studiiSSD) si ca trebuie sa dispara din organigrama posturile cu SSD, eu nu pot intelege, rog parerea unui specialist in legislatia muncii, procedura legala in cazul concedierilor individuale sau colective si cum as putea sa lupt pentru cauza mea ! Va multumesc anticcipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters193656, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters193656 , utilizator 23:13, 25 Februarie 2011
Cine a hotarat ca trebuie sa dispara posturile prevazute clasa II SSD?. In cadrul institutiei mai sunt posturi vacante din clasa II sau clasa III ?Daca da aveti dreptul sa va inscrieti la concurs pentru ocuparea acestora. Daca nu mai sunt posturi vacante , institutia dvs. are obligatia sa transmita/sa solicite, (prin adresa scrisa ANFP-ului in conformitate cu prevederile art. 104 din Legea 188/1999 rep.2 si actualizata) in perioada de preaviz redistribuirea dvs. din corpul functionarilor publici . Daca nu aveti intelegere la institutia unde inca va desfasurati activitatea luati legatura cu ANFP si va ajuta.
Iti faci vise! Am doua facultati de stat, am fost f.p.20 de ani -consilier superior tr.I.
Nu te ajuta nimeni.am facut memorii la MMFPS, ANOFM si ANFP. Iti trimit raspunsuri frumoase, dar nu ai NICI O SANSA.
Sau ai una , daca faci politica,
Dumnezeu sa te ajute .
La o reorganizare deobicei dispar posturile vacante toate si persoanele incomode ca sa nu spun cei fara spate, poate chiar unii din cei mai competenti salariati, asa ca de redistribuire pe posturi vacante in institutie nu poate fi vorba, iar in corpul de rezerva al functionarilor publici sint poate mii de oameni care asteapta...in zadar. Intrebarea mea este daca un functionar public poate fi redistribuit pe un post contractual de executie in eventualitatea ca ramin posturi vacante in institutie , daca e corect sa se faca reorganizare fara niste criterii stabilite si daca contractul colectiv la nivel national mai este in vigoare
Este posibil sa fi redistribuit in post de personal contractual Conducatorul te cheama iti comunica ca sunt posturile x,y,z, vacante iar tu prin declaratie scrisa spui ca renunti la calitatea de functionar public , ai luat act de ce posturi contractuale sunt vacante, care este salarizarea acestora si esti de acord cu numirea intr-o functie contractuala.
Daca nu mai sunt locuri libere in schema e clar ca trebuie sa te adresezi ANFP.Dar...cu primarul ai vorbit? Chiar asa nu intelege ca esti intretinator de familie?

Alte discuții în legătură

Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Restructurare fp IORDANA IORDANA Buna! As vrea sa stiu daca in urma restructurarii (desfiintarii) unei functii publice de executie de referent (contabilitate), in cazul in care institutia nu ... (vezi toată discuția)
Mai pot da in judecata institutia? aida19 aida19 Buna ziua! In 20 septembrie 2010 am primit preaviz, ca urmare a reorganizarii institutiei, adica s-au unit doua institutii si automat s-au redus si posturi. ... (vezi toată discuția)