avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decont naveta cadre didactice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decont naveta cadre didactice

fac naveta cu masina personala la o scoala aflata la 40 km distanta de localitatea de domiciliu. Conducerea scolii nu vrea sa respecte aceasta lege in sensul ca desi nu este mijloc de transport in comun vrea sa imi deconteze contravaloarea biletelor pe aceste mijloace dupa parerea mea inexistente. Ei spun ca exista: dimineata este, dar la intoarcere este un microbuz care vine cand are chef si care pleaca la ora 12 din sat, iar eu de cele mai multe ori am ore pana la 14. Poate fi considerat ca exista mijloc de transport? Ce pot face in acest sens? Din partea sindicatului nu am sustinere, iar jumatate din salariul meu se duce pe naveta.
Cel mai recent răspuns: salgeta , utilizator 01:38, 5 Aprilie 2011
Din 17 februarie, va conformati. Pana la acea data, procedati ca pana acum. Instructiunile respective nu produc efecte retroactiv.
elena138 a scris:

Sa se deconteze cheltuielile cu chiria si drumurile dus-intors acasa, la sfarsit de saptamana. Adica art. 1 din Instructiuni 2 din 17 februarie 2011 (Instructiuni 2/2011) privind decontarea navetei cadrelor didactice Publicat in Monitorul Oficial 123 din 17 februarie 2011 (M. Of. 123/2011) sa se completeze cu aceasta situatie.

instantele de judecata nu elaboreza norme juridice...aceasta este o astfel de situatie?
Am scris eu asa? (ma refer la instante).
nu,dar juridic acolo exista mai multe categorii de personal
1.care face naveta(mijloc de transport in comun sau autoturism)
2. care au locuinta de servicu asigurata de primarie.
3. care nu beneficiaza de locuinta de servicu ,nu detine nici autoturism proprietate personala si nici nu pot efectua naveta cu mijlocele de transport in comun.

daca se cere in instanta pentru cadrele aflate in situatia 3 fie obligativitatea pentru autoritatea locala a asigurarii unei locuinte de serviciu ,fie a unei sume reprezentand contravaloarea navetei instnta poate respinge actiunea din mai multe motive:
1.nu reprezinta o cerere pentru un drept legitim
2.autoritatea locala nu-i obligata sa asigure asa ceva
3. nu sunt situatii juridice comparabile....

mai ramane ARTICOLUL 16 din Consitutie
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări..... si cand spun asta ma refer la situatiile 2 si 3...sunt cadre didactice care beneficiaza de locuinta de serviciu si cadre didactice care nu detin asa ceva si nici nu pot face naveta din motivele descrise mai sus...
Ar fi posibilitatea invocarii exceptiei de neconstitutionalitate.

Alte discuții în legătură

Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)
Viza flotant allysandia allysandia Buna ziua. Mi-am facut recent viza de flotant deoarece mi-am mutat domiciliul la viitorul sot intr-o alta localitate. Intrebarea mea este: mi se poate deconta ... (vezi toată discuția)