Daca era cazut la pamant nu se mai putea apara si nu prea mai avea cum sa fie in legitima aparare...insa...este adevarat anumite lucruri sunt destul de greu de inteles pentru femei sau chiar si pentru judecatori...
Va mentionez despre taximetristul omorat in bataie pentru ca a ocupat un loc de parcare...
A cazut si la lovit pana la omorat...
Cazul a fost mediatizat...
Ce anume sa fie destul de greu de inteles?
Cazul taximetristului nu are nicio relevanta aici fiind o infractiune distincta.
Nu am spus ca trebuia sa fuga, ca aceasta este singura solutie si ca nimic altceva nu se mai putea face, era o simpla ipoteza.
Imaginati-va cazul in care cineva e pus la pamant si cealalta persoana se pune peste el si il loveste, acesta poate riposta sub legitima aparare (e un exemplu tipic de legitima aparare in cazul vatamarilor sub aceasta forma a "bataii", daca as putea-o numi asa).
Cititi postul meu anterior mai cu atentie, despre circumstanta provocarii, si veti vedea ca aceasta este incadrarea corecta in speta.
Analiza in astfel de cazuri trebuie facuta in concret si nu in mod generic.Marea problema este ca mai nimeni nu isi bate capul cu astfel de cazuri si avocatul ca sa o faca trebuie sa fie platit suficient cat sa gandeasca sub toate aspectele de fapt si de drept, ceea ce cam este pe cale de disparitie..
Avocatul trebuie doar sa isi faca datoria si sa respecte interesul clientului sau, aceasta e obligatia sa, daca nu isi bate capul atunci ar trebui sa se reorienteze spre alta profesie. Persoanele care nu fac acest lucru nu se pot numi avocati si slava domnului sunt destui avocati care isi fac meseria asa cum trebuie deci nu asta ar fi problema. Daca se va gasi un avocat care sa reuseasca sa convinga instanta ca e vorba despre o legitima aparare, tot respectul meu atunci, inseamna ca este un avocat cu o excelenta putere de convingere si cu o pledoarie pe masura (de cele mai multe ori asta conteaza cel mai mult).